Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ján Čarnogurský po viac ako 20 rokoch odišiel z KDH: Poznáme dôvody!

Ján Čarnogurský
Ján Čarnogurský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý minister spravodlivosti Ján Čarnogurský dnes oznámil, že vystupuje zo strany KDH, ktorej členom bol viac ako dvadsať rokov. K tomuto prekvapivému kroku ho viedli viaceré dôvody.

Čarnogurský stál pri zrode strany strany Kresťanskodemokratické hnutie a desať rokov jej predsedal. Dnes z nej vystúpil. Jeden z dôvodov, prečo tak urobil, má čo do činenia s jeho kandidatúrou na post prezidenta.

"Pred dvomi rokmi som verejne oznámil, že sa chcem uchádzať o post prezidenta SR. Opakovane som to oznámil aj orgánom KDH. Jedna politická strana nemôže mať dvoch kandidátorv. Nebolo by to poctivé," povedal na margo svojho rozhodnutia bývalý podpredseda vlády ČSFR, ktorý ale zároveň zdôraznil, že na roky strávené v KDH bude spomínať rád. 

Prezidentskú kandidatúru Čarnogurského medzičasom podporilo takmer 25 000 občanov, a preto sa rozhodol kandidovať ako občiansky kandidát. "Naša krajina je vnútorne rozdelená a toto rozdelenie ju oslabuje. Slovensko má byť silné a spravodlivé a ja ho chcem spájať, nie rozdeľovať. Taktiež chcem udržiavať poctivé vzťahy so všetkými," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu