Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Niektorí prezidentskí kandidáti by za jointa netrestali, Čarnogurský áno

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Niektorí prezidentskí kandidáti by za jeden gram marihuany užívateľa netrestali. Boli by aj za registrované partnerstvá homosexuálov bez manželstva a bez možnosti adoptovať si deti. Ján Čarnogurský je proti obom.

Podľa neho je správne, aby všetky drogy okrem kávy boli penalizované. "Pretože štúdie preukazujú, že jeden gram vedie k dvom, trom, štyrom a chceli sme to zastaviť," vysvetlil Čarnogurský počas štvrtkovej (10. 10.) diskusie prezidentských kandidátov na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave.

Peter Osuský mu oponoval. "Pokiaľ tu nebude suchý zákon, ktorý zakazuje konzumáciu alkoholu, tak neexistuje, aby 18-ročný mladý muž bol za jedného jointa delikvent a trestanec so záznamom a 17-tka strieskaná na diskotéke na 2,3 promile absolútne svätá," vyhlásil. Poukázal, že "aj jeden pohárik alkoholu môže viesť k dvom, trom, štyrom".

Za úplnú depenalizáciu jedného gramu marihuany je aj Radoslav Procházka. Andrej Kiska je v tejto otázke o čosi opatrnejší. "Ja by som jeden gram nedekriminalizoval, ale bral by som to ako priestupok. Dílerov by som posielal do basy," poznamenal.

Okrem Čarnogurského by ostatní traja kandidáti podpísali registrované partnerstvá. "Myslím si, že to nie je potrebné vôbec upravovať, pretože už to máme," vysvetlil svoj odmietavý postoj Čarnogurský. Procházka ho opravil.

"Nemáme to. Všetci vieme, o čom tu hovoríme. Nepodpísal by si to preto, lebo s tým nesúhlasíš, nie preto, že to máme. Nemáme," zdôraznil Procházka. Čarnogurský sa nedal. "Keď dve osoby, ktoré žijú v jednej domácnosti, prídu na matriku a požiadajú o potvrdenie, tak ho dostanú a nepýtajú sa ich, či sú muž a žena," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu