Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Scientológovia chceli stopnúť kritický dokument na STV: Hovoril o ich tajnej službe!

BRATISLAVA - Kontroverzná scientologická cirkev sa obula do Slovenskej televízie. Listom sa snažila o stiahnutie dokumentárneho filmu, ktorý si posvietil na niektoré praktiky tejto náboženskej spoločnosti.

Investigatívny dokument Špióni scientológie dvojice nemeckých autorov sa pozrel na málo známu súčasť scientologickej cirkvi - oddelenie, ktoré mnohí považujú za súkromnú tajnú službu. Ide o "Office of special affairs." Toto oddelenie podľa filmu funguje podobne ako tajné služby a má prepojenia na politické špičky viacerých krajín. Stredoeurópske scientologické centrum v Budapešti na zámer odvysielať dokument reagovalo listom, ktorým žiadalo Slovenskú televíziu, aby dokument stiahla z vysielania, alebo aby pred ním aspoň odvysielala protestné stanovisko scientológov. Na spor okolo filmu upozornila blogerka Miroslava Kernová na svojej stránke omediach.com.

Scientológovia tvrdia, že dokument ich očierňuje a používa na to svedectvo človeka, ktorý pred dvadsiatimi rokmi cirkev opustil. RTVS dokumentárny film nakoniec napriek protestu scientológov odvysielala. Scientologická cirkev funguje aj na Slovensku, kde je registrovaná ako občianske združenie.

Pôvodný dokumentárny film v nemčine:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu