Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Panika na ministerstve po prevalení ďalšieho rodinkárstva u Jahnátka: Tajnosti o zamestnancoch!

Ľubomír Jahnátek Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek je vraj veľmi štedrý, ak ide o jeho príbuzných či rodákov z obce, keďže ich hojný počet pracuje u neho v rezorte. Nie sú to však žiadne administratívne funkcie, ale zodpovedajú napríklad za eurofondy aj kontrolu.

Denník Sme dnes informoval, že "byť príbuzným, kamarátom či rodákom Ľubomíra Jahnátka z obce Komjatice výrazne zvyšuje šance dotyčného dostať dobré miesto na ministerstve pôdohospodárstva" a odvoláva sa aj na telefónny zoznam ministerstva, ktorý si vraj stačí prelistovať.

Ako sa však zdá, inkriminovaný zoznam z webu rýchlo zmizol a ten, kto má záujem zistiť, či je to naozaj pravda, sa dozvie iba toľko, že na stránke sa momentálne pracuje.

Panika na ministerstve po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mpsr.sk)

Podľa SME vedúce miesta však nezískali len Jahnátkov synovec Lukáš Peško a neter Petra Bohunová, ale aj niektorí Komjatičania. K nim patrí bývalý colník Marek Gocník, ktorý sa za Jahnátka stal šéfom útvaru implementácie programov regionálneho rozvoja, teda eurofondov. Momentálne je členom Rady Slovenského pozemkového fondu, ktorý spravuje obrovské majetky.

Ďalším Komjatičanom vo vysokej funkcii je Ľudovít Koppan. Po Jahnátkovom nástupe prevzal vedenie sekcie kontroly a vládneho auditu. Aj on sa už Jahnátkovi osvedčil za predchádzajúceho ministrovania, keď šéfoval oddeleniu kontroly.

Ľubomír Jahnátek v Komjaticiach stále vlastní nehnuteľnosti a jeho brat Július je miestnym poslancom za Smer. Komjatický Smer vedie Karin Jaššová, ktorá je aj okresnou podpredsedníčkou strany. Keď bol Jahnátek ministrom hospodárstva, pracovala tam ako šéfka odboru strategických investícií. Jaššovej manžel je miestnym poslancom za Smer.

Na ministerstve pôdohospodárstva teraz pracuje Jaššovej švagor a v úradnom telefónnom zozname je aj ďalší muž, ktorý má nie veľmi bežné priezvisko Jaššo. Na otázku, čím si vysvetľuje nárast počtu ľudí z Komjatíc po svojom nástupe, či títo zamestanci prešli výberovým konaním a koľkí ďalší uchádzači s nimi súperili o miesto, Jahnátek SME odpovedal, že odmieta špekulovať o zvýhodňovaní obyvateľov Komjatíc pri zamestnávaní.

O tom, že sa na ministerstve pôdohospodárstva predsa len deje niečo neobvyklé, môže svedčiť nielen nefunkčný telefónny zoznam na stránke, ale aj zrušená tlačová konferencia o výsledkoch kontroly kvality a bezpečnosti potravín, ktorá sa mala konať zajtra predpoludním. Hovorkyňa ministerstva Zuzana Gulová vo svojom ozname o zrušení nešpecifikovala, čo k nemu viedlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu