Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšie odhalenia v Jahnátkovej kauze: Syn Andrej robí v atómke, zať Vilo pre SPP!

Andrej Jahnátek Zobraziť galériu (2)
Andrej Jahnátek (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Škandál okolo teplých flekov pre príbuzných ministra Ľubomíra Jahnátka naberá na obrátkach. Podľa najnovších zistení získali lukratívne miesta v štátnych firmách syn a zať ministra. Jeho syn Andrej, ktorý vlastní obrovskú vilu, pracuje pre štátnu akciovku, ktorá ma na starosti výstavbu novej atómovej elektrárne Jaslovské Bohunice. Manžel jeho dcéry zase pracuje pre dcérsku firmu SPP Eustream. Minister odmieta, že by im k týmto miestam pomohol.

Jahnátkov tridsaťročný syn pracuje v Jadrovej energetickej spoločnosti Slovenska, v ktorej má štát 51 % akcií cez štátnu akciovku JAVYS. Tá pritom spadala do pôsobnosti Jahnátka z čias , keď bol súčasný šéf rezortu pôdohospodárstva ministrom hospodárstva. Kvôli JAVYSu čelil vtedy kritike opozície z dôvôdu, že odmietol zverejniť zmluvu medzi ním a českým ČEZom. Išlo práve o vznik firmy JESS, že za akých podmienok a kto bude ovládať konkrétny projekt, ktorý patrí medzi nadrahšie v histórii Slovenska. Jahnátkov syn pritom vlastní vilu, ktorej cena sa odhzaduje na 400 tisíc eur. MInister na tlačovke tvrdil, že mu na ňu požičal. Tvrdil však aj, že jeho syn pre atómku nepracuje.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Pre štát robí aj ministrov zať Viliam Križan, ktorý podobne ako syn Andrej postavil vilu v Malom Lapáši. Križan pracuje pre Eustream ako šéf pre verejné obstarávanie, ktorý patrí do skupiny SPP. Na webe je uvedený ako šéf pre verejné obstarávanie. Hovorca pre PLUS1Deň potvrdil, že Križan u nich pracuje od roku 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu