Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bývalí kolegovia z SaS sa hádajú o zákon: Sulík kopírovanie kamaráta považuje za normálne!

Martin Chren
Martin Chren (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalí kolegovia zo strany SaS sa do seba pustili pre zákon o účtovníctve. Bývalý člen SaS Martin Chren tvrdí, že Richard Sulík a spol. mu skopírovali jeho zákon a predložili ho do parlamentu ako vlastný. Šéf SaS Richard Sulík to nepopiera.

Kameňom úrazu je novela zákona o účtovníctve, ktorý na aktuálnu schôdzu parlamentu predložil predseda SaS Richard Sulík spolu so svojimi kolegami Ľubomírom Galkom a Jozefom Mihálom. Ich bývalý kolega Martin Chren, ktorý je dnes súčasťou Novej väčšiny, tvrdí, že Sulíkovci iba skopírovali zákon, ktorý on sám už dva razy do parlamentu predložil. "Ten zákon je dobrý, veď sme ho sami napísali, takže ho aj znova podporíme," hovorí Chren, ktorý jednostranovú novelu zákona predkladal spolu s Jurajom Miškovom. "Mrzí ma, že kolegovia nedokážu vymyslieť nič vlastné a kopírujú moje nápady," dodal.

Jeho bývalý šéf Sulík nepopiera, že SaS si zákon "požičala". "Ten zákon bol v parlamente ako návrh SaS, hoci vtedy ho za stranu podávali Martin Chren a Juraj Miškov," reagoval Sulík. Dodal, že strana si zákon nechala a predloží ho znova ako svoj návrh. S kopírovaním problém nevidí, keďže, ako zdôraznil, ide iba o jednostranovú zmenu v zákone. Martin Chren avizoval, že "pajcnutie" zákona svojim kolegom počas rozpravy asi pripomenie, no zdá sa, že zákon nakoniec podporia obe rozhádané liberálne strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu