Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rezort obrany bude znižovať počet ľudí len na ministerstve

František Kašický
František Kašický

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany nebude prepúšťať 20 percent zamestnancov, ako o tom rozhodla vláda. Minister obrany František Kašický tvrdí, že úspora zamestnancov sa dotkne len samotného ministerstva, kde je na niektorých úsekoch zbytočne veľa tabuľkových miest.

Nová riaditeľka právneho odboru si po príchode urobila audit a počet miest znížila. "To budeme robiť aj v ďalších sekciách," uviedol minister pre agentúru SITA.

Rezort obrany podľa Kašického nemôže plošne znížiť počet zamestnancov, pretože by ohrozil plnenie úloh ozbrojených síl. Ako jediný prešiel reformou. V rámci nej od roku 2002 prepustil 60 percent ľudí. "Ak by sa mal stav ďalej znižovať, musela by vláda rozhodnúť, ktoré činnosti sa nebudú zabezpečovať. Či sa napríklad vzdáme letectva alebo ochrany skladov," dodal zástupca odborov Marián Lacko.

Prepúšťanie zamestnancov vo verejnej a štátnej službe oznámil premiér Robert Fico pri predstavovaní rozpočtu na rok 2007. Po jeho schválení vo vláde vyhlásil, že vláda bude získavať peniaze na svoje ciele šetrením v štátnej správe. Ministerstvá musia na budúci rok znížiť počet zamestnancov v rozpočtových a príspevkových organizáciách o 20 percent. O desať percent sa im kráti rozpočet, 15 percent majú ušetriť vo verejnom obstarávaní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu