Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovský škandál na bratislavskom letisku: Odborového šéfa vykopli kvôli kšeftom!

P. J. Zobraziť galériu (2)
P. J. (Zdroj: TA3)

BRATISLAVA - Zmena vo vedení bratislavského letiska, ku ktorej prišlo vo februári tohto roka, sa "stala osudnou" jeho zamestnancovi P. J. Ten sa mal počas svojho členstva v dozornej rade dopustiť sprenevery a za zneužitie funkcie vedúceho vodičov špeciálnych mechanizmov dostal začiatkom augusta okamžitú výpoveď. Najzarážajúcejším na celej veci je však fakt, že ide o odborového predáka, ktorý by mal ísť svojou bezúhonnosťou všetkým príkladom.

"Letisková spoločnosť BTS potvrdzuje, že bol dňa 07.08.2013 ukončený pracovný pomer s P.J. (zamestnanec letiskovej spoločnosti BTS a súčasne predseda odborovej organizácie) a to s okamžitou platnosťou, po udelení súhlasu odborovou organizáciou, z dôvodu závažného porušenia pracovnej disciplíny," uviedla Dana Madunická z bratislavského letiska.

Jeho činnosť je podľa nej v súčasnosti predmetom vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní, a nie je preto možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie. Dodala však, že súdnou cestou už riešia bezdôvodné obohatenie, ktoré súvisí s jeho členstvom v dozornej rade.

Riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík sa pre Topky vyjadril, že na mužove machinácie prišli pri optimalizácii práce zamestnancov, kedy zistili závažné pochybenia. Najviac ho však mrzí, že ide o
"o predsedu odborovej organizácie, čiže dovtedy o nedotknuteľnú osobu".

Obrovský škandál na bratislavskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TA3)

Zbieranie dôkazov podľa Ivana Trhlíka trvalo približne dva mesiace, pretože potrebovali všetko zadokumentovať a podniknúť také kroky, aby odborový predák nemal tušenie, čo sa deje. Zároveň potrebovali spísať materiály, ktoré by mali veľkú dokumentačnú silu. Celková výška škody zatiaľ nie je známa. Akonáhle však letisko dospeje v spolupráci s políciou ku konkrétnemu číslu, má v pláne ho zverejniť.

Topky majú k dispozícii aj odborovým predákom, ktorý pracoval na letisku už od roku 1980, podpísanú okamžitú výpoveď, kde sa píše o zneužití funkcie vedúceho vodičov špeciálnych mechanizmov a neoprávnenom poskytnutí služobného motorového vozidla tretej osobe.

Predseda odborárov na našu telefonickú žiadosť o stanovisko k obvineniam letiska reagoval slovami, že naozaj začiatkom augusta zo zamestnania "odišiel", ale o sprenevere "nemá žiadnu vedomosť". Na doplňujúce otázky zaslané e-mailom reagoval predžalobnou výzvou, v ktorej všetky obvinenia poprel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu