Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Muž sa chcel obesiť v lese, podarilo sa ho zachrániť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

RABČA – Policajti z Obvodného oddelenia (OO) Okresného riaditeľstva (OR) Policajného zboru (PZ) v Námestove zachránili v utorok (13. 8.) 32-ročného muža z Rabče, ktorý si chcel siahnuť na život. Dnes o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

Policajtom podľa neho oznámila 68-ročná žena z Rabče, že je syn si zobral lano a išiel do lesa vziať si život. „Po príchode do obce im ukázala smer odchodu syna. Policajti počas pátrania stretli brata hľadaného muža, ktorý im povedal, že bratovi zobral lano a ten mal potom utiecť do lesa. Policajti pokračovali v pátraní a neustále na muža volali, aby sa ozval a udal svoju polohu. Približne 500 metrov od začiatku lesa spozorovali na čistinke pod dreveným prístreškom muža, ktorý zodpovedal opisu hľadanej osoby,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že muž si okolo krku oboma rukami uväzoval igelitovú fóliu, nohy mal asi meter nad zemou a hlavou sa opieral o strechu prístrešku. „Policajti ho vyzvali, aby upustil od svojho konania. Na výzvy však nereagoval. Policajtka z hliadky začala s mužom komunikovať. To využil jej kolega, ktorý k nemu pristúpil a zabránil mu v ďalšom konaní. Následne muža prevzali zdravotníci, ktorí ho previezli do nemocnice. Policajti profesionálnym konaním naplnili poslanie polície Pomáhať a chrániť a zachránili ľudský život,“ dodal Moravčík.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu