Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vodiči v Trenčíne pozor: Čakajú vás niekoľkomesačné dopravné obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – V súvislosti s modernizáciou železničnej trate, rekonštrukciou kanalizácie a autobusových zastávok, obnovou plynových rozvodov a opravou miestnych komunikácií čaká vodičov jazdiacich po Trenčíne viacero dopravných obmedzení.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, už od 26. júla je pre rekonštrukciu kanalizácie výrazne obmedzená doprava na hlavnej križovatke pri hoteli Elizabeth. Križovatka je od utorka (13.8.) čiastočne prejazdná, stále však nefunguje svetelná signalizácia a uzavreté sú všetky ľavé odbočenia.

Rekonštrukcia potrvá do konca prázdnin. Rekonštrukcia kanalizácie bude limitovať dopravu na Ulici M. R. Štefánika, od kruhovej križovatky pri OC MAX až po križovatku so Železničnou ulicou. Práce v niekoľkých etapách budú pokračovať aj v roku 2014.

"V súvislosti s modernizáciou železničnej trate sú dopravné obmedzenia aj na miestnych komunikáciách v Orechovom v Trenčíne - na uliciach Michala Kišša, Radlinského, Žabinskej a Istebníckej. Obmedzenia sa zrušia až po skončení modernizácie v roku 2015. Od polovice júla je natrvalo uzavretý tzv. čierny mostík na Žabinského ulici, ktorý Trenčania využívali na obídenie súčasného úrovňového železničného priecestia smerom na Nemšovú," uviedla Ságová s tým, že výstavba nového podjazdu sa začne v roku 2014.

Ako dodala, pre obnovu nízko- a strednotlakového plynovodu až do konca novembra potrvajú dopravné problémy v okolí Partizánskej a Soblahovskej ulice. Ďalšie tri obmedzenia spôsobia investičné akcie mesta. Predovšetkým cestujúcich mestskou hromadnou dopravou sa dotkne rekonštrukcia autobusových zastávok na Legionárskej a Braneckého ulici. Práce ukončia koncom septembra.

"Od 19. augusta do konca prázdnin bude prebiehať lokálna rekonštrukcia povrchov na miestnych komunikáciách - časti miestnych komunikácií Západná, J. Halašu a K. Šmidkeho na sídlisku Juh I. Počas prác nebude možné na komunikáciách parkovať," uzavrela výpočet trenčianska hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu