Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Nezistený druh infekčného ochorenia straší v Bratislave: Ľudia sa nakazili pri kúpaní

Nezistený druh infekcie Zobraziť galériu (5)
Nezistený druh infekcie (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA – Objavili ste na svojom tele čudné, nezvyčajné, veľké chrasty? A spozorovali ste ich do 12tich hodín po kúpaní sa v prírodnom jazere? Tak rýchlo za svojim kožným lekárom. Pravdepodobne aj vy trpíte presne nezisteným druhom infekčného ochorenia.

Nakazení opisujú symptómy podobne, a to tým, že najprv ich miesta na koži  veľmi štípali a potom sa tam vytvorili chrasty. Po návšteve lekára sa dozvedeli, že trpia kožnou infekciou, ktorá sa prenáša vodou. Vraj ide o neznámu, ale veľmi agresívnu infekciu. Lekár nakazeným predpísal širokospektrálne antibiotiká a masť, ktorou si mali rany natierať. Úľava našťastie prišla, ale až po siedmich dňoch.

Nezistený druh infekčného ochorenia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV JOJ)

Regionálny úrad verejného zdravotníctva odoberal vzorky z prírodných kúpalísk pred dvoma dňami. Ako pre noviny.sk uviedla hovorkyňa RÚVZ Katarína Nosálová: „Po mikrobiologickej stránke sú rozbory v poriadku, takže tá voda je vyhovujúca."

Kožná lekárka MUDr. Regina Paulínyová pre noviny.sk uviedla, že možnosťou šírenia choroby je aj prenos z človeka na človeka. "Ak ide nakazený, alebo nedoliečený človek do vody, ľudia okolo neho sa môžu nakaziť. Dôležité je ihneď sa osprchovať v pitnej vode a umyť sa mydlom. S deťmi je najlepšie sa verejným kúpaliskám úplne vyhnúť" dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu