Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mapa teplôt celého Stredozemného mora: Pláže s najteplejšou a najstudenšou vodou!

V Taliansku je zatiaľ o čosi teplejšia voda ako v Chorvátsku. Zobraziť galériu (6)
V Taliansku je zatiaľ o čosi teplejšia voda ako v Chorvátsku. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Chystáte sa na dovolenku k moru? Ak si chcete vybrať destináciu podľa teploty vody, prinášame vám kompletné mapy teplôt v Stredozemnom a Jadranskom mori. Chorvátsko je tento rok o čosi chladnejšie, ak hľadáte skutočne prehriatu vodu, skúste Cyprus, alebo Turecko.

Najviac Slovákov dlhodobo chodí na jadranské pobrežia Chorvátska a Talianska. Podľa aktuálnej teplotnej mapy Jadranského mora sa zdá, že momentálne je voda teplejšia skôr v talianskych ako v chorvátskych letoviskách. Týka sa to najmä obľúbených destinácií severne od Benátok, ako Jesolo, Lignano, či Rimini.

Porovnajte si mapu mora s politickou mapou:

Fialová a červená farba znázorňujú najteplejšiu vodu. V Taliansku ju nájdeme v okolí Benátok a na sever od nich. Na juhu Talianska si teplú vodu užíva región Puglia. Z Chorvátska má teplú vodu západné pobrežie Istrijského poloostrova. Naopak, to východné je zatiaľ chladnejšie. Teplá voda je ešte v oblasti Makarskej riviéry.

Jadranské more, predpoveď teploty
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GNOO)

Jadranské more, predpoveď teploty
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GNOO)

Kým teplota vody na severovýchode Talianska dosahuje až 26 stupňov, protiľahlé oblasti Chorvátska sa pohybujú v spektre 22-24 stupňov Celzia.

Chorvátsko je tento rok chladnejšie

Chorvátske médiá informujú, že teplota Jadranského mora je tento rok niekoľko stupňov pod priemernými hodnotami. Na niektorých miestach dokonca klesla na 19 stupňov, čo turistov čiastočne vyhnalo z vody. Vo väčšine oblastí je teplota o pol až tri stupne nižšia, ako je obvyklé. Na chorvátskej strane Jadranu to spôsobila najmä séria búrok, ktoré by však onedlho mali z pobrežia ustúpiť na otvorené more, píšu chorvátske noviny Dnevnik.

Takto vyzerá aktuálna predpoveď teplôt vody v celom stredozemnom mori:

Teplotná mapa Stredozemného mora.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GNOO)

Najteplejšie oblasti sú fialové a červené, žltá farba je uprostred. Chladnejšiu vodu znázorňuje zelená a modrá. Najteplejšiu vodu tak tento týždeň má Turecko, Cyprus, severné pobrežie Afriky, severné pobrežie Sicílie a časť Španielska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu