Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Čitatelia Topiek by za prezidenta chceli Kisku: Súhlasíte aj vy?

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Topkách počas celého víkendu bežala čitateľská anketa - simulované prezidentské voľby. Spomedzi kandidátov, ktorí doposiaľ vstúpili do boja o Grassalkovichov palác, získal najviac hlasov podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Sám tvrdí, že súboj o palác by najradšej zviedol s Robertom Ficom.

V našich simulovaných voľbách vyhral Andrej Kiska na celej čiare, hlas mu dalo až 54% čitateľov. "Je to dobrá správa, poteší. Aj keď internetový prieskum pokrýva iba určitú skupinu občanov," reagoval na výsledok Kiska. Do prieskumu sme nezaradili súčasného premiéra Roberta Fica, ani expremiérku Ivetu Radičovú. Hoci obaja sa v súvislosti s prezidentskými voľbami spomínajú, Fico sa ku kandidatúre nevyjadruje a Radičová ju už niekoľkokrát odmietla.

Kiska by sa však v prípadnom druhom kole volieb stretol najradšej práve s Ficom. Zatvárme sa preto na chvíľu, že Fico skutočne kandiduje a vo finále si zmeria sily práve s Andrejom Kiskom. Koho by ste volili?

"Fico sa dá poraziť. V čomsi sa skutočne podobá na Mečiara. Polarizuje spoločnosť. Mnoho ľudí ho obdivuje, ale rovnako veľa ho nemá v láske," komentuje situáciu Kiska. Dodal, že zo svojho okolia vníma signály, že Robertovi Ficovi by mohla jeho rekordná popularita pomaly klesať. Viacerí experti už dávnejšie vyhlásili, že Ficovu popularitu by ľahko mohla schladiť najmä zlá ekonomická situácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu