Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Prešov: Snehuliakov majú aj bez snehu

Snehuliaci sa páčia aj dvojici Košičanov Henriete a Julovi. Zobraziť galériu (2)
Snehuliaci sa páčia aj dvojici Košičanov Henriete a Julovi.

PREŠOV - Hoci sneh ešte nenapadol, v Prešove stoja traja snehuliaci. Milá snehuliačia rodinka, ktorá stojí na Hlavnej ulici, púta pozornosť malých aj veľkých.

Hlúčiky ľudí ju obdivujú najmä večer, keď sa rozsvietia všetky svetlá, ktorými je vyzdobená.

Snehuliakov vyrobili z hliníkovej konštrukcie a sú pokrytí umelou čečinou. Otec a mama sú vysokí takmer tri metre, najmenší snehuliak meria približne 150 centimetrov. „Ich výroba stála 250-tisíc korún,“ prezradil tlačový tajomník prešovskej radnice Michal Kaliňák.

Vynaložené peniaze však stáli za to, lebo z vysvietenej trojice sa tešia najmä deti. „Veľmi sa mi to páči,“ povedala s rozžiarenými očkami Dorotka (3). Snehuliakov Prešovčanom závidia aj Košičania. „Je to veľmi pekné,“ poznamenala dvojica Košičanov - Henrieta (20) a Julo (22).

„Vlani sme mali len jedného snehuliaka, aj ten sa však znepáčil istému vandalovi a párkrát do neho kopol. Ale zachytila ho kamera mestskej polície a hneď po čine ho hliadka zadržala. Škoda bola viac ako 30-tisíc,“ prízvukuje Kaliňák. Tento rok by podobný pokus dopadol pre výtržníka horšie, pretože na nich nepretržite dohliadajú mestskí policajti. V pravidelných intervaloch rodinku kontroluje aj hliadka štátnej polície.

Okrem snehuliakov v meste - neďaleko novej budovy divadla, pribudol aj ľadový medveď. Jeho výroba stála 200-tisíc korún. Atrakcie budú v meste do 15. januára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu