Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Ďalší prípad otravy metanolom: Čech (63) je v kritickom stave!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr.com)

KLADNO – V kritickom stave leží od piatka v nemocnici v Kladne muž (63), ktorý sa otrávil metanolom. Skolaboval v piatok popoludní a previezli ho na ARO nemocnice v Kladne.

Lekárske vyšetrenie ukázalo, že hladina smrtiacej látky v jeho krvi je veľmi vysoká. Zatiaľ nie je jasné, odkiaľ jedovatý alkohol pochádzal, informoval dnes Rádiožurnál Českého rozhlasu. Policajti sa snažia zistiť, kde muž k jedovatému alkoholu prišiel a či pil sám, alebo s ďalšími osobami, ktoré treba varovať.

Podľa polície sa zrejme jednalo o staršie zásoby alkoholu. "Nejde o žiadny nový zdroj, zapadá to s najväčšou pravdepodobnosťou do metanolovej kauzy," povedala hovorkyňa policajného prezídia Štěpánka Zatloukalová. Kriminalisti odobrali vzorky niektorých nápojov, a to v byte otráveného muža a tiež v pohostinstve, do ktorého chodil. 

Na otravu jedovatým metanolom zomrelo v Českej republike už 45 ľudí, poškodené zdravie má vyše 130 osôb. Policajné pátranie vyústilo do prípadu s najväčším počtom obvinených v dejinách českej kriminalistiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu