Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zázračné zjavenie na východe: Drevená podlaha skrýva tvár populárneho svätca!

Veriaci hovoria o jednoznačnej podobe
Veriaci hovoria o jednoznačnej podobe (Zdroj: Tv markíza, int)

PREŠOV - Zázrak či náhoda? Veriaci z dedinky Levočské Lúky neďaleko Prešova zažívajú ohromné nadšenie po tom, čo na podlahe jednej z chátrajúcich budov objavili tvár talianskeho svätca pátra Pia. Obrysy tváre populárneho kňaza v dreve považujú miestni za zázračné zjavenie, skeptici im však radosť kazia domnienkami o náhodnej hre plesní. Informovala o tom Tv Markíza.

Z opustenej hospodárskej budovy sa po zjavení na podlahe stala kaplnka, ktorú chodia obdivovať veriaci zo širokého okolia. Hovoria o tom, že podobnosť obrysov tváre v drevenej podlahe s pátrom Piom je jednoznačná a objav vnímajú ako znamenie zhora. "Tohto roku je 45 rokov od kedy zomrel. Je to znamenia aj pre mňa... možnože aj my sa máme uberať  k pokore a jednoduchosti," vysvetlil  zjavenie pán Urban, ktorý tvár v podlahe objavil.

Miestny farár sa k zázračnému objavu v provizórnej kaplnke vyjadrovať nechcel. Veľké nadšenie veriacich "schladzujú" aj slová skeptikov, podľa ktorých ide iba o náhodnú hru plesní a podobnosť kúska podlahy s tvárou pátra odmietajú.

Svätý Pio z Pietrelciny, rodným menom Francesco Forgione, bol populárnym talianskym kňazom a svätcom. Veriaci ho obľubovali najmä ako spovedník a duchovného vodcu. Za blahoslaveného ho v roku 1999 vyhlásil pápež Ján Pavol II. a tri roky na to ho vyhlásil za svätého. Pátra Pia zvyknú zobrazovať so stigmami na rukách a v odeve kňaza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu