Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Superstarista Dominik (†20) sa utopil v petržalskom jazere: Takto si ho pamätáme!

Bývalý superstarista Dominik Tomašovič
Bývalý superstarista Dominik Tomašovič (Zdroj: SITA, Youtube)

BRATISLAVA - Skúšky dospelosti sa nedožil. Mŕtve telo, ktoré v pondelok vylovili z jazera Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke, patrilo bývalému superstaristovi Dominikovi Tomašičovi (†20), ktorý sa v očiach ľudí zapísal najmä vystupovaním v skupine antitalentov súťaže - Hviezdna rota. Šikovný mladík mal už čoskoro zložiť záverečné skúšky na Strednej odbornej škole automobilovej v Bratislave a chcel sa stať automechanikom, jeho budúcnosť sa však v pondelok rozplynula vo vodách petržalského jazera.

Mladík študoval na Strednej odbornej škole automobilovej, kde mal už čoskoro zložiť záverečné skúšky, na ktoré sa dlho pripravoval. "Učím sa jak blázen na záverečné skúšky a dám ich," písal odhodlaný Dominik na sociálnej sieti. V pondelok sa mu úspešne podarilo zložiť písomnú časť, v utorok ho čakala ústna. Druhého dňa sa už však nedožil. "Všetci verili žeby si to dal a mal by si krásny život len neviem prečo musel vyhasnúť práve ten tvoj," odpísal Dominikovi deň po tragédii jeden z jeho kamarátov.

V pondelok popoludní sa s kamarátmi vybral osviežiť do Veľkého Draždiaku v Petržalke. Rozhodol sa, že jazero preplávala, no približne v polovici dostal kŕč a začal kričať o pomoc. Jeden z kamarátov ho z brehu zahliadol a odplával mu na pomoc. Na chvíľu sa mu ho dokonca podarilo zachytiť, no potom zmizol pod vodou. Ostatní mladíci ihneď zavolali pomoc a onedhlo už boli pri petržalskom jazere všetky záchranné zložky.

"Krátko pred 17.00 hod prijali oznámenie, že vo Veľkom Dráždiaku v bratislavskej Petržalke sa mala utopiť osoba," uviedla v pondelok bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Dominika hľadali dlhé minúty, potápači ho na breh vytiahli až po 19:00. Po dvoch hodinách, ktoré pod vodou strávil, mu však už nedokázali pomôcť ani záchranári, mohli len skonštatovať smrť.

Dominik Tomašovič sa preslávil účinkovaním v obľúbenej speváckej súťaži Česko Slovenská SuperStar pred necelými štyrmi rokmi. Prihlásili ho tam kamaráti, ktorí ho presviedčali o tom, že vie spievať. Nemilosrdná porota však mala opačný názor a mladíka zaradila do skupiny najmenej nadaných súťažiacich so slovami "Povedz do kamery kamarátom, že si nepostúpil". Je však možné aj to, že Dominik si bol svojho (ne)talentu vedomý a súťaže sa zúčastnil len z recesie. Zábery, na ktorých mladík spieva "Vráť trochu lásky medzi nás", teraz ostali len smutnou spomienkou na  vždy veselého syna a kamaráta.

Takto si kamaráti aj diváci pamätajú nebohého Dominika

Superstarista sa utopil v Draždiaku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu