Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Draždiak má svoju prvú letnú obeť: Dominik (†21) dostal kŕč a už sa nevynoril!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jazero Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke má po pondelňajších horúčavách svoju prvú obeť tohtoročnej letnej sezóny. Je ňou 21-ročný Dominik, ktorý pri plávaní dostal kŕč a zmizol pod hladinou. Napriek tomu, že mu na pomoc prišli všetky záchranné zložky, po dvoch hodinách hľadania vytiahli z vody už len jeho bezvládne telo.

Horúce slnko včera vyhnalo k vode aj partiu mladíkov, ktorí zakotvili pri petržalskom Veľkom Draždiaku. Popoludní sa jeden z nich rozhodol, že jazero prepláva, no približne v polovici dostal kŕč, píše portál noviny.sk. Dominik stihol ešte zakričať a zmizol pod vodou. Jeden z kamarátov sa mu vybral na pomoc a na chvíľu sa pod hladinou stratil aj on. Neskôr sa vynoril, no topiaceho sa mladíka nenašiel.

O pár minút už boli na mieste všetky záchranné zložky - hasiči, záchranári, potápači a polícia. "Krátko pred 17.00 hod prijali oznámenie, že vo Veľkom Dráždiaku v bratislavskej Petržalke sa mala utopiť osoba," uviedla v pondelok bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Okrem zasahujúcich na brehu jazera stáli aj desiatky zvedavcov, ktorí vystrašene sledovali pátraciu akciu. Až po 19:00 sa potápačom podarilo chlapca vyloviť na breh. Po dvoch hodinách pod vodou mu už však nedokázali pomôcť ani záchranári a skonštatovali smrť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu