Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Východoslovenské strojárne idú do konkurzu: Položili ich vysoké dlhy!

Finančná skupina je spolumajiteľom VSS, aktuálne má rokovať so záujemcom o kúpu.
Finančná skupina je spolumajiteľom VSS, aktuálne má rokovať so záujemcom o kúpu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Východoslovenské strojárne idú do konkurzu. Firma je natoľko zadlžená, že jej majitelia nenašli iné riešenie. Hoci prebiehajú rokovania s potenciálnym investorom, konateľ sám tvrdí, že ľuďom nechce dávať falošnú nádej.

O konkurz požiadalo samotné vedenie firmy, píšu aktuálne Hospodárske noviny. Príčinou podľa nich boli dlhy, ktoré boli tak vysoké, že firma sa z nich nedokázala vymotať. "Nechcem ľuďom dávať falošnú nádej, no rokujeme s investorom, ktorý by firmu mohol cez konkurz kúpiť," povedal podľa HN Ján Zátorský, konateľ VSS.

Rokovania sú podľa neho v gescií finančnej skupiny J&T, ktorá firmu v roku 2004 prevzala. Spoločnosť však situáciu okolo strojární nekomentuje. Východoslovenské strojárne boli dlhodobo problémovou firmou.

Východ Slovenska sa však okrem zániku jednej firmy zrejme dočká aj príchodu inej. Do priemyselného parku v Kežmarku by mala zavítať ruská farmaceutická firma, ktorá by podľa HN mala zamestnať okolo 350 ľudí. Firma investíciu sľubovala už pred niekoľkými rokmi, no nedarilo sa jej zohnať bankový úver. Teraz by peniaze mala mať na dosah a investičným stimulom jej pomôžeme aj my z našich daní. V oblasti z 30-percentnou nezamestnanosťou by vša príchod takéhoto investora určite uvítali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu