Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Z kúpania boj o život: Saška (17) zachraňovala sestru (9), začali sa topiť obe!

Sestry teraz bojujú o život v nemocnici
Sestry teraz bojujú o život v nemocnici (Zdroj: Tv Markíza, SITA)

HOLIŠA - Víkendové kúpanie sa pri dedinke Holiša zmenilo na ťažký boj o život. Po tom, čo sa v miestnom štrkovisku začala topiť malá Kristínka (9), sa pod vodou ocitla aj 17-ročná Saška, ktorá jej chcela pomôcť. Miestna obyvateľka ich vytiahla na breh a obe teraz bojujú o život v banskobystrickej nemocnici.

Horúce počasie počas víkendu lákalo k vode najmä deti. Kristínka z Holiše nechcela zaostávať a na miestne štrkovisko sa vybrala aj napriek maminmu zákazu. Monika, ktorá bola pri vode so synom, dievčatku bez dozoru požičala aspoň kúpacie koleso, no vtedy ani len netušila, že o chvíľu jej bude zachraňovať život.

Pri odchode domov zrazu začula hlasný krik, a keď sa otočila, uvidela na hladine plávať telo Sašky. Neváhala a bežala jej na pomoc, tínedžerku otočila na chrbát a vytiahla ju von. V tej chvíli už však mladšia Kristínka bola celá pod vodou. Topiace sa dievčatko sa nakoniec podarilo zachrániť a spolu so Saškou ich vrtuľník previezol do nemocnice.

V Banskej Bystrici teraz obe bojujú o život. Podľa Moniky sa Saška začala topiť pri záchrane Kristínky, ktorú prezývajú Babu. „Údajne to bolo tak, že Babu sa začala topiť, Saška jej chcela pomôcť, lenže medzitým ju malá stiahla dolu a Saška sa napila vody,“ mieni. Ako skutočne k nešťastiu došlo, vedia len dievčatá. Faktom však ostáva, že do vody vošli aj napriek upozorneniu na tabuli, ktoré kúpanie na tomto mieste prísne zakazuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu