Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nešťastné kúpanie im zmenilo životy: Saška (17) v kóme, Kristínka (8) čelí urážkam!

Saška v bdelej kóme ostane už zrejme navždy
Saška v bdelej kóme ostane už zrejme navždy (Zdroj: TV MARKÍZA)

LUČENEC - Dievčatá sa pred prázdninami takmer utopili v dedinskom štrkovisku neďaleko Holiše a dlhé dni bojovali o život. Kristínka (8) sa z kritického stavu nakoniec dostala a vrátila sa späť domov k mame. Avšak Saška (17), ktorá sa jej pokúšala zachrániť život, je dodnes v bdelej kóme a jej stav sa už zrejme nezlepší.

Mala Kristínka sa počas horúceho víkendu pred školskými prázdninami vybrala sama osviežiť do štrkoviska, kde sa síce miestni kúpu, no je to prísne zakázané. Dievčatko bez dozoru skočilo do vody a začalo sa topiť. Keď to uvidela Saška z dediny, vybrala sa jej na pomoc, no začala sa topiť tiež. Obe dievčatá nakoniec vytiahla až Monika, ktorá bola na štrkovisku s deťmi.

Obe už však boli v bezvedomí a sanitka ich previezla do banskobystrickej nemocnice, kde upadli do kómy. Mladšia Kristínka sa z nej po pár dňoch prebrala, no Saška v nej ostala dodnes. Aj dva mesiace po nešťastí stále leží v nemocnici a jej stav sa nelepší. "Saška je bohužiaľ stále v bdelej kóme a pravdepodobne je to už trvalý stav a asi sa na tom už nič nezmení," povedala pre Tv Markíza lekárka Lucia Pišková.

Čoskoro dospelá tínedžerka sa musí všetko učiť odznova. Otvára oči a dokáže už chytiť aj lyžičku. Jej rodičia však nestrácajú trpezlivosť a o dcérku sa príkladne starajú. O jedno dieťa už totiž prišli, a pre Sašku preto robia všetko, čo je v ich silách.

Malá Kristínka sa síce prebrala z kómy a pomaly sa zotavila, hrôzostrašné sny a obvinenia zo strany kamarátov ju prenasledujú stále.  Začala navštevovať psychologičku a niekoľko sedení ju ešte aj čaká. Niektorí ľudia jej však situáciu vôbec neuľahčujú, obviňujú ju, že si za nešťastie môže sama a že zavinila aj zlý zdravotný stav Sašky.

Podľa svedkyne Moniky sa Saška v osudný deň začala topiť pri záchrane Kristínky, ktorú prezývajú Babu. „Údajne to bolo tak, že Babu sa začala topiť, Saška jej chcela pomôcť, lenže medzitým ju malá stiahla dolu a Saška sa napila vody,“ mieni. Pokus o záchranu ju takmer stál život a hoci nešťastie prežila, následky si so sebou bude niesť navždy.

Viete, čo robiť, keď sa niekto topí? Na Vyšetrení sa dozviete, ako zachrániť topiaceho sa!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu