Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyšetrovanie Slotovho alkoholického úletu je na konci: Výsledok ho určite nepoteší!

Slota po prepustení z policajnej cely
Slota po prepustení z policajnej cely (Zdroj: TA3)

ČADCA - Koniec skráteného vyšetrovania. Po vyše mesiaci polícia uzavrela prípad bývalého predsedu SNS Jána Slotu, ktorý ešte začiatkom mája posilnený alkoholom sadol za volant a vybral sa na dobrodružnú jazdu, ktorá skončila mimo cesty v Čadci. Po obvinení z ohrozovania pod vplyvom alkoholu má polícia teraz preňho ďalšie "prekvapenie", ktoré ho určite nepoteší.

Po vyše mesiaci vyšetrovateľ navrhol Slotu za jeho alkoholický "úlet" obžalovať. "Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky skončil a v utorok 11. júna 2013 spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného 59 ročného Jána S.," povedal nám žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Exposlancovi teraz v prípade, že mu dokážu jazdu pod vplyvom alkoholu, hrozí až jeden rok za mrežami.

Bývalý predseda SNS skončil v policajnej cele 9. mája po tom, čo ignoroval výzvy a odmietol zastaviť policajnej hliadke v Čadci. Podarilo sa im ho dolapiť až po pár metroch, keď nezvládol riadenie a s autom zišiel mimo cesty. S podozrením, že sa pred jazdou posilnil alkoholom, ho potom predviedli na oddelenie."Obvinenému mužovi bola vo štvrtok 9. mája popoludní obmedzená osobná sloboda a následne bol predvedený na policajný útvar," uviedol Moravčík.

Namiesto superrýchleho konania, aké je v podobným prípadoch takmer samozrejmosťou, sa však ešte v ten deň, krátko pred polnocou, dostal na slobodu. Pri odchode z policajnej stanice neustále odmietal, že by pred jazdou pil. "Myslím, že je to omyl," odpovedal na otázku, prečo šoféroval opitý. "Myslím, že nie som opitý. Vizuálne môžete posúdiť, či som, alebo nie som," dodal. Zároveň odpovedal aj na otázku, prečo ho polícia zadržala: "Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov."

V Slotovom prípade sa vyšetrovanie nemohlo ukončiť do 48 hodín, pretože bývalý poslanec kládol aktívny odpor, čo znamená, že po zadržaní odmietol fúkať, nesúhlasil s odberom krvi a nevypovedal. Dal tak návod iným nezodpovedným vodičom ako sa vyhnúť rýchlemu trestu. Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa však nevyhol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu