Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rozsudok pre Slotu: Päťtisícová pokuta a zákaz šoférovania!

ŽILINA - Bývalý nacionalistický politik Ján Slota si konečne vypočul verdikt za svoju "spanilú jazdu" z mája tohto roka. Útek pred políciou a odmietnutie skúšky na alkohol ho vyjdú "draho". Pokuta a zákaz viesť motorové vozidlo.

Ján Slota si za incident z mája tohto roku vyslúžil trestný rozkaz, ktorým mu súd nariadil zaplatiť pokutu päťtisíc eur a zakázal viesť motorové vozidlo na dobu 16 mesiacov. Topkám to potvrdil Radoslav Šulgan zo žilinského krajského súdu. "Do ôsmich dní má možnosť podať odpor. V takom prípade by krajský súd musel vytýčiť hlavné pojednávanie," doplnil. Súd o Slotovi rozhodol v utorok.

Slota tak môže zaplatiť päťtisícovú pokutu, alebo ísť na tri mesiace za mreže. Taký je totiž náhradný trest v prípade, že odsúdený pokutu nezaplatí. Ak sa však Slota rozhodne záležitosť odďaľovať, podá odpor a celá vec sa vráti pred súd.

Slotu 10. mája v Čadci zadržala polícia po tom, ako na pokyn hliadky odmietol zastaviť. Slota sa navyše odmietol podrobiť skúške na alkohol. Po zatknutí strávil niekoľko hodín v policajnej cele, no okolo polnoci ho prepustili. Slota na polícií odmietol vypovedať, takže ho nemohli odsúdiť v superrýchlom konaní. 

Podľa viacerých zdrojov bolo z neho aj po prepustení cítiť alkohol. Z cely si ho prevzala jeho manželka Ľubica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu