Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SHMÚ vydal výstrahu 1. stupňa pred dažďom: Pozrite, kde platí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Výstraha prvého stupňa pred zrážkami platí v okresoch severného Slovenska do stredy (12. 6.) do 6.00 h. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke.

Meteorológovia predpovedajú, že v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok sa môže vyskytovať dážď s úhrnom zrážok od 20 do 40 milimetrov. Hydrologická výstraha druhého stupňa platí naďalej na Dunaji v okresoch Komárno a Nové Zámky-juh. Prvý stupeň výstrahy platí pre okres Bratislava, Senec a Dunajská Streda.

Prvý stupeň platí do stredy aj pre okresy, ktoré sa nachádzajú pri riekach Hron, (Levice-západ, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Zvolen); Ipeľ (Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Levice-východ) a Slaná (Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava).

Výška hladiny Dunaja v Komárne (722 cm) a Štúrove (702 cm) naďalej klesá. Jej výška stále zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity.

 Pre okres Komárno vydal SHMÚ výstrahu 1. stupňa

V okrese Komárno pretrváva vysoká úroveň hladiny Dunaja a hrozí povodeň z trvalého dažďa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dnes ráno v rámci aktualizácie hydrologickej situácie vydal pre povodie Dunaja v okrese Komárno hydrologickú výstrahu 1. stupňa.

Výstraha platí do štvrtka (13.6.) do 11.00 h. Z dôvodu vysokej hladiny Dunaja naďalej ostáva v platnosti hydrologická výstraha 2. stupňa pre okres Nové Zámky a výstraha 1. stupňa pre okresy Dunajská Streda, Senec a Bratislava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu