Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico budúci víkend otvorí brány svojho úradu: Prehliadka salónov aj rokovacej sály!

Záhrada Úradu vlády
Záhrada Úradu vlády (Zdroj: vlada.gov.sk)

BRATISLAVA – Salóniky v historickej budove Úradu vlády, v ktorých premiér prijíma vzácnych hostí, rokovacia miestnosť či jedna z najslávnejších renesančných záhrad horného Uhorska, to všetko bude k dispozícii návštevníkom z celého Slovenska už budúcu sobotu.

 

Počas Dňa otvorených dverí na Úrade vlády, ktorý sa bude konať v sobotu 8. júna 2013 v čase od 10:00 do 15:00, bude pre zvedavých hostí okrem prehliadky bývalého letného arcibiskupského paláca, pripravených množstvo atrakcií. „Pozývame Vás do jednotlivých salónikov historickej budovy Úradu vlády SR, v ktorých sa uskutočňujú prijatia vzácnych hostí a tiež priestory, v ktorých pravidelne každý týždeň zasadá vláda SR. Okrem toho môžete navštíviť prezentačné stánky jednotlivých vládnych rezortov,“ píše sa na stránke Úradu vlády.

Zaujímavým spestrením bude prezentácia v podaní meteorológov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu, ktorí ukážu nielen to, ako sa predpovedá počasie, ale aj „aké aktuálne sú online merania počasia, uvidíte zábery z meteorologických družíc či modely na predpovedanie počasia.“

Okrem programu pri príležitosti Víkendu otvorených parkov a záhrad sprístupnia bývalú arcibiskupskú „Lippayovu“ záhradu v areáli Úradu vlády. Návštevníkov v nej budú sprevádzať odborne vyškolení lektori. Počas prehliadky budú svoju tvorbu prezentovať víťazi juniorskej súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov Flora Cup 2013 - študenti Strednej odbornej školy záhradníckej G. Čejku v Malinove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu