Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šokujúca smrť po očkovaní: Kamil (†31) skončil po injekcii v kóme, po 2 mesiacoch skonal!

Kamil dostal po injekcii anafylaktický šok
Kamil dostal po injekcii anafylaktický šok (Zdroj: SITA, TV JOJ)

STUPAVA - Chcel zmierniť príznaky alergie, no namiesto toho zomrel. Obrovský smútok a žiaľ nad nepochopiteľnou smrťou milovaného syna prežíva rodina Kamila (†31) zo Stupavy, ktorého v utorok pochovávali po niekoľkotýždňovej bdelej kóme. Do tej upadol po injekcii, ktorá mu mala uľahčiť život počas peľovej sezóny, namiesto toho mu ho však vzala. Podľa úradov ide o prvý takýto prípad na Slovensku. Informovala o tom Tv JOJ.

V marci Kamil tak, ako mnohokrát predtým, zašiel za svojou lekárkou, aby mu pichla injekciu na utlmenie nepríjemných príznakov alergie. Krátko po aplikácii ho však začali svrbieť oči a o chvíľu na to stratil vedomie. Dostal anafylaktický šok a z alergologickej ambulancie ho ihneď previezli do nemocnice, kde ležal dlhých 16 dní. Keď sa ani po dvoch týždňoch nepreberal, lekári skonštatovali, že ide zrejme o bdelú kómu.

V stave, keď Kamil bezvládne ležal na nemocničnom lôžku bez možnosti úsmevu či prijímania potravy, sa lekári snažili jeho stav zlepšiť, bohužiaľ neúspešne. Po necelých dvoch mesiacoch svoj boj o život prehral. V utorok sa konala posledná rozlúčka, na ktorej rodičia nebohého Stupavčana cez slzy a obrovskú bolesť odkázali verejnosti: "Žiadna injekcia nie je bezpečná, žiadny liek, aby si to ľudia zakaždým rozmysleli. Aj keď je injekcia banálna vec, zničí život jedného človeka a všetkých okolo neho," obracia sa na ľudí užialená Kamilova matka.

Anafylaktický šok je extrémna, život ohrozujúca forma alergickej reakcie, ktorá je odpoveďou na podanie alergénu, najneskôr do 30 minút. Najčastejšie k nemu dochádza po injekčnom podaní alergénu, teda po injekcii s liekom alebo po bodnutí hmyzom. Podľa úradov je Kamilov tragický prípad prvým takýmto na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu