Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Filipa zabila ľahostajnosť učiteľov: Po 10 rokoch v kóme zomrel v matkinom náručí!

Filip s mamičkou Zobraziť galériu (4)
Filip s mamičkou (Zdroj: Foto: nova.cz)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Obrovské nešťastie sa stalo ešte pred desiatimi rokmi. Na školskom výlete sa Filipko takmer utopil. Podarilo sa ho prebrať, no do svojej smrti ostal po nešťastnom incidente v bdelej kóme. Po nekonečných desiatich rokoch nesmiernej starostlivosti a dňoch plných trápení a bojov o synovo uzdravenie, ho dnes zdrvená rodina pochovala. Chlapec vo veku 18 rokov zomrel matke v náručí.

Nepredstaviteľné nešťastie sa v rodine Filipa Němca začalo pred desiatimi rokmi. Na školskom výlete sa vtedy takmer utopil v bazéne. Tragédii by sa však dalo predísť, keby pedagógovia hneď zareagovali a pomohli mu na breh. Tak sa ale, žiaľ, nestalo. Učitelia si všimli, že niekto chýba až pri odchode, keď na zemi našli ležať Filipov batoh. Pod vodou už bol asi 20 minút. Súd im udelil podmienku, no matka im nepozornosť a nevšímavosť nikdy neodpustila.

Zdravý Filipko
Zobraziť galériu (4)
Zdravý Filipko  (Zdroj: Foto: nova.cz)

Filip patril v škole k najlepším žiakom, no po hrozivom výlete ostal bezvládny a odkázaný na pomoc iných. Chyba učiteľov zničila život jeho matke, no predovšetkým samotnému Filipovi. Nevnímal, nehovoril, nevidel, nemohol jesť ani chodiť, mal výrazne poškodený mozog.

Jeho matka Martina Němcová  sa o neho starala najlepšie ako vedela a mohla. Stále verila, že sa nájde spôsob ako synovi pomôcť. Obetovala mu celý svoj život. Zo synovho nešťastia vysúdila odškodné vo výške 15 miliónov českých korún. Chcela z neho financovať transplantáciu kmeňových buniek, pretože verila, že tá mu pomôže a vráti ho do normálneho života.

Filipa zabila ľahostajnosť učiteľov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: nova.cz)

Filip absolvoval rôzne terapie, jeho matka nakúpila zdravotné pomôcky, nechala špeciálne upraviť auto, ale aj dom.  Matka sa o syna starala nepretržite, no posledný polrok sa Filipov zdravotný stav zhoršil. Niekoľko dní strávil v nemocnici. Potom ho lekári pustili domov. Minulý týždeň v nedeľu však zomrel matke v náručí. „Šestnásť minút po polnoci mi zomrel v náručí. Bojoval do posledných minút,“ povedala pre tn.nova.cz zronená Martina.

Martina Němcová
Zobraziť galériu (4)
Martina Němcová  (Zdroj: Foto: nova.cz)

Filipa Němca z Cizkrajova pochovali dnes dopoludnia v českobudějovickom krematóriu. Poslednej rozlúčky sa zúčastnilo asi dvesto ľudí, medzi nimi nechýbala skormútená rodina, priatelia a známi. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu