Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tragické úmrtie v Ľubotíne: Kým rodičia boli v kostole, Tomáška (†8) zabil býk!

Tomáškov otec sa zaprisahal, že zviera zareže
Tomáškov otec sa zaprisahal, že zviera zareže (Zdroj: TV JOJ)

ĽUBOTÍN - V malej dedinke na východe Slovenska zavládol obrovský smútok. Hroznou smrťou tam prišiel o život len 8-ročný Tomáško, ktorý kruto doplatil na to, že neuposlúchol rodičov. Zatiaľ, čo oni boli na nedeľnej omši v kostole, chlapček sa vybral za dobrodružstvom na lúku a po strete s 300-kilovým býkom ostal ležať mŕtvy na zemi.

Čo robil malý školák na lúke? A kde boli otec s matkou? Tieto otázky si po hroznej tragédii kládli mnohí, no odpoveď na ne poznajú zrejme len samotní rodičia. Tí sú stratou synčeka zdrvení a slová po jeho smrti hľadali len ťažko. Podľa informácií Tv JOJ otec Tomáška pred býkom vystríhal a mal prísny zákaz sa k nemu približovať. Detská zvedavosť však bola silnejšia.

Chlapček šiel v nedeľu s rodičmi do kostola, odkiaľ však neskôr potajomky ušiel a vybral sa na lúku za býkom. Podľa výpovede jedného z miestnych chcel Tomáško zrejme mohutné zviera skrotiť a odvliecť na iné miesto, pretože tráva okolo neho už bola spasená. Proti 300-kilovému zvieraťu však nemal ani najmenšiu šancu.

Popruhy, ktorými bolo zviera uviazané, sa chlapčekovi obmotali okolo krku. Býk ho udupal a údajne ešte niekoľko metrov vláčil po lúke. Jeho nehybné telíčko našiel miestny muž. Napriek tomu, že záchranári po príchode chlapca ešte vyše pol hodiny oživovali, k životu ho už bohužiaľ nedokázali navrátiť. "Lekár ako predbežnú príčinu smrti stanovil udusenie. Presnú príčinu chlapcovej smrti určí pitva," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Osud býka, ktorý patril Tomáškovým rodičom, je už spečatený. Zdrvený otec chlapčeka sa zaprisahal, že ho vlastnými rukami zareže. Syna mu už však nič nevráti. Polícia prípad naďalej prešetruje. "Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Migaľová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu