Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nečakaný útok zhora: Máriu pri vystupovaní z autobusu trafila do hlavy labuť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: google, dpreview.com)

BRATISLAVA - K naozaj kurióznemu nešťastiu došlo v utorok večer na zastávke MHD v bratislavskej Mlynskej doline, kde jednu z cestujúcich pri vystupovaní zasiahla do hlavy letiaca labuť. Náraz bol taký silný, že študentku Máriu (22) z Považskej Bystrice zhodil na zem. So zraneniami ju previezli do nemocnice.

V utorok asi pol hodinu pred 20:00 letel ponad Mlynskú dolinu kŕdeľ labutí, keď sa jedna z nich zrútila k zemi a Máriu vystupujúcu z autobusu trafila priamo do hlavy. "V utorok o 19.23 sme prijali hlásenie, že na zastávke v Mlynskej doline mala mladú ženu trafiť labuť," povedal nám hovorca záchranárov Boris Chmel. Vysilený vták po náraze ostal ležať mŕtvy na zemi. Študentka z Považskej Bystrice bola otrasená a mala poranenú hlavu.

Šokovaní svedkovia Márii okamžite zavolali sanitku."Na miesto bola vyslaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá 22-ročnú ženu previezla s poranením hlavy do Univerzitnej nemocnice na Kramároch," dodal Chmel. Okrem povrchových zranení našťastie žiadne vážnejšie neutrpela, lekári jej ošetrili rany na tvári a rukách a prepustili ju domov.

Labute u nás zväčša zimujú, ale v posledných rokoch sa ich populácia zvyšuje. Žijú často polodivo a prítomnosť človeka im neprekáža. V niektorých mestských parkoch s jazierkami sú dokonca prikrmované, a preto sa zvyknú usadiť aj natrvalo. Dospelý jedinec môže vážiť okolo 4 kilogramov a letí priemernou rýchlosťou asi 40-50 km/h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu