Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Francúzov trápi kuriózny problém: Na uliciach útočia agresívni klauni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook)

MONTPELLIER - Na rôznych miestach Francúzska útočia v uliciach násilníci prezlečení za klaunov potom, čo sa na sociálnych sieťach objavili výzvy k takým útokom, ktoré prichádzajú zo Spojených štátov. Napísal to web denníka Le Parisien. Posledný incident a najskôr doteraz najnásilnejší sa udial v noci na dnes v meste Montpellier na juhu Francúzska, kde muž v maske klauna zasadil 30 rán železnou tyčou tridsaťpäťročnému mužovi.

Polícia v sobotu tiež na juhu Francúzska zatkla 14 maloletých, ktorí v ​​prezlečení za klaunov a vyzbrojení pištoľami, nožmi a bejzbalovými pálkami vyľakali obyvateľov mesta Agde. V tunajšom departemente Hérault sa v noci na dnes na rôznych miestach stali obeťou "Strašiacich klaunov" tiež traja vodiči, ktorí podali žaloby na neznámeho páchateľa. Už v pondelok v tamojšom meste Marseillan mladík s maskou "agresívneho klauna" poškodil na ulici jednému vodičovi auto. 

Jav sa šíri po Facebooku a objavil sa, aj keď v menšej miere, aj v oblasti Paríža a na severe krajiny. Napríklad v tamojšom Pas-de-Calais bol v minulých dňoch odsúdený na šesť mesiacov podmienečného väzenia devätnásťročný muž, ktorý sa v prezlečení za klauna vyhrážal okoloidúcim palicou, ktorá sa podobala dlhému nožu. 

Jav a útočiacich klaunov zaznamenali aj Spojené štáty a Británia. Podľa francúzskej tlače sa situácia môže zhoršovať s blížiacim sa sviatkom Halloween, pri ktorom je bežné prezliekať sa do kostýmov, ktoré naháňajú strach. Podľa amerických médií napadajú zločinci prezlečení za klaunov a ozbrojení bejzbalovými pálkami a mačetami obyvateľov kalifornského mesta Bakersfield.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu