Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Identita mŕtveho tela v Rakúsku objasnená: Pitva potvrdila, že patrí Mariánovi (†32)!

Pátranie po Mariánovi skončilo tragicky
Pátranie po Mariánovi skončilo tragicky (Zdroj: Polícia, ORF)

NEUSIEDL AM SEE - Tragický koniec pátrania. Koncom minulého týždňa náhodný chodec v rakúskom meste Neusiedl am See objavil mŕtvolu neznámeho muža. Prvotné odhady smerovali k tomu, že patrí nezvestnému Slovákovi Mariánovi Hollému (†32), po ktorom je od polovice marca vyhlásené pátranie. Tieto podozrenia sa podľa vyjadrení tamojšej polície potvrdili na základe predbežných výsledkov pitvy, ktoré dokazujú, že nájdené telo naozaj patrí Mariánovi z Bánoviec nad Bebravou. Informoval o tom denník Die Presse.

Telo nezvestného Slováka identifikovali podľa chrupu. "Podľa chrupu sme zistili, že sa jedná o mŕtveho muža, ktorým je nezvestný Slovák," povedala hovorkyňa prokuratúry v Einstadte Petra Schweifer. Podľa informácii, ktoré nám poskytla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, však rakúska strana slovenskú dodnes v súvislosti s objasnením identity mŕtveho nekontaktovala. Mariána preto stále evidujú ako nezvestnú osobu.

Bánovčan zmizol ešte 14. marca, kedy ho naposledy videli v Bratislave. Tam mal prespať u kamaráta, no domov sa už nevrátil. "Nezvestný Marián trpí psychickou chorobou. Používa vozidlo Toyota Auris šedej metalízy,  s bánovskými evidenčnými číslami," informovala vtedy Antalová. Jeho auto po ôsmich dňoch našiel náhodný okoloidúci zapadnuté v snehu v rakúskom meste Neusiedl am See. V rovnakej obci bolo po vyše mesiaci nájdené aj mŕtve telo.

Už vtedy polícia pracovala s verziou, že by mohlo ísť o nezvestného Slováka. Podozrenia sa teraz na základe predbežných výsledkov pitvy potvrdili, presná príčiny smrti ako aj jej okolnosti však zatiaľ známe nie sú. "Konečné výsledky pitvy zatiaľ nie sú k dispozícii," povedala Schweifer. Na nájdenom tele doposiaľ žiadne vonkajšie stopy po násilí zistené neboli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu