Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Vltava prekvapila obyvateľov Prahy: Vylovili z nej dve mŕtvoly

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA – Mŕtve telá dvoch mužov vo veku 40-50 rokov vytiahli dnes z vôd Vltavy na jej pražskom úseku, vyplýva z informácií internetových serverov iDNES.cz.a Novinky.cz.

 Prvého nebožtíka si všimol náhodný svedok ráno v okolí Palackého mostu, druhého o asi dve hodiny neskôr zamestnanci vodnej elektrárne Štvanica. Po prvotnej obhliadke tela prvého z mužov, ktoré plávalo za pontónom neďaleko jednej z lodí, kriminalisti predbežne vylúčili cudzie zavinenie, uviedla hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová. Presnú príčinu úmrtia objasní však až nariadená pitva.

Druhé telo si zamestnanci holešovickej elektrárne všimli po tom, čo sa zachytilo na mrežiach v jej bezprostrednom okolí. Stalo sa tak pri odstraňovaní nánosov bahna a vetví pri riečnej stene. V tomto prípade bolo telo muža už v pokročilom štádiu rozkladu, jeho identitu tak objasní až pitva a testy DNA, uviedla policajná hovorkyňa.

Nie je však vylúčené, že by mohlo ísť o muža, ktorý skončil vo Vltave po tom, čo ho 5. marca zrazilo auto na Mánesovom moste a po ktorom sa odvtedy neúspešne pátralo. Jasné to bude zrejme v priebehu budúceho týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu