Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti dostali hlásenie o streľbe: V dome našli troch mŕtvych!

Dom, v ktorom našli obete
Dom, v ktorom našli obete (Zdroj: wibw.com)

TOPEKA - Najmenej troch ľudí našli zastrelených v dome v americkom meste Topeka v štáte Kansas. Dnes o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje.

Príslušníci zákona ako aj záchranný lekársky tím dorazili na miesto činu v piatok vo večerných hodinách po tom, ako dostali telefonát od istej obyvateľky mesta, ktorá ich informovala o streľbe. Vyšetrovatelia nezverejnili bližšie informácie o obetiach, ani to, či žili v danom dome.
      
Polícia pre miestny denník Topeka Capital-Journal uviedla, že stále pátra po páchateľovi, ktorý by podľa nej nemal byť hrozbou pre širšiu verejnosť, píše AP.
      
Ozbrojený incident prišiel v čase, kedy americký Senát zvažuje návrh zákona demokratov, podporovaný prezidentom Obamom, čo sprísňuje previerky ľudí, ktorí si budú chcieť kúpiť zbraň, zvyšuje tresty za ilegálny predaj zbraní a posilňuje bezpečnosť v školách.
      
Zákon sa vo štvrtok dostal cez prvé prekážky a senátori budú na budúci týždeň hlasovať o dodatkoch. Nie je však isté, či má zákon šancu prejsť v republikánmi kontrolovanej Snemovni reprezentantov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu