Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čech sa riadil iba navigáciou: V Banskej Bystrici narazil do auta s dvomi deťmi!

Pozor na staré navigácie
Pozor na staré navigácie

BANSKÁ BYSTRICA – Navigácia GPS sa stala už povinnou výbavou vodičov. Ak nepoznáte trasu cesty, na ktorú ste sa vybrali, stačí zadať parametre a spoľahlivo vás nasmeruje do cieľa. Na to spoliehal aj vodič cestujúci z Čiech. Riadil sa GPS, nesledoval dopravné značenia ani semafory. Na banskobystrickej križovatke narazil do auta s dvoma malými deťmi.

Vodič cestu, na ktorú sa vybral nepoznal a spoliehal sa len  na navigáciu. Dopravné značky unikli jeho pozornosti, a tak urobil obrovskú chybu. Dostal sa do slepej ulice a navyše si vôbec nevšimol červenú na semafore. Ako uviedol pre noviny.sk:"Chcel som ísť na Revúcu," vysvetľoval po nehode.

Staré údaje v navigáciách

Pozor na staré navigačné mapy! varuje polícia. Staršie navigačné systémy totiž nepoznajú nové cesty alebo nové značenia. Na križovatke v Banskej Bystrici, kde sa nehoda stala mužovi z Čiech, je to pomerne častý problém. Navigácie nepoznajú zmenený obchvat mesta, ktorý je iný už rok. Mnohí vodiči jazdia takpovediac po pamäti. "Za dva dni sme mali päť nehôd," podotkol Ján Benčík z ASOS Banská Bystrica.

Samozrejme nejde o jedinú zmenu v meste, na ktorú by si mali dávať vodiči pozor. Pred pár dňami sa zmenilo aj dopravné značenie neďaleko mestského parku, upozorňuje polícia.
Ak sa teda pohybujete kdekoľvek, dávajte si pozor a popri navigácii sledujete aj semafory a dopravné značenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu