Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dnes je Veľkonočná nedeľa: Kresťania oslavujú zmŕtvychvstanie Ježiša Krista

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kresťania na Slovensku i vo svete dnes slávia radostný deň zmŕtvychvstania Ježiša Krista - víťazné zavŕšenie jeho vykupiteľského diela. V katolíckych, evanjelických a ďalších kresťanských chrámoch sa dnes konajú slávnostné bohoslužby pripomínajúce túto významnú udalosť, ktorá je pre všetkých ľudí prejavom Božej lásky a odpustenia a zároveň im prináša nádej na nový život.

V rímskokatolíckej cirkvi sa slávenie Vzkriesenia Ježiša Krista začalo už v sobotu večer Veľkonočnou vigíliou. V Katedrále sv. Martina v Bratislave bude hlavným celebrantom slávnostnej veľkonočnej omše dnes predpoludním bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský. V hlavnom chráme Ordinariátu Ozbrojených síl (OS) a Ozbrojených zborov (OZ) SR - Katedrále sv. Šebastiána v Bratislave-Krasňanoch slávnostnú sv. omšu celebruje vojenský ordinár biskup František Rábek.

V gréckokatolíckej cirkvi (východného obradu) slávia dnes Nedeľu Paschy už zavčasu ráno, kedy sa koná utiereň Vzkriesenia a po nej je posvätenie veľkonočných jedál. Počas dňa ďalej nasleduje archijerejská svätá liturgia a Večiereň. V gréckokatolíckej katedrále Povýšenia sv. Kríža v Bratislave sv. liturgiu v Nedeľu Paschy slávi bratislavský eparcha Mons. Peter Rusnák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu