Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Neuveriteľné: Kenský právnik napadol ukrižovanie Krista ako nezákonné!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kenský právnik Dola Indidis poslal na Medzinárodný súdny dvor v Haagu kurióznu žalobu. Napadol ukrižovanie Ježiša Nazaretského. Podľa neho bolo nezákonné, keďže sa odohralo v rozpore s vtedajším právom.

Advokát podal žalobu proti štátom Taliansko a Izrael, ale in memoriam žaluje aj Pontia Piláta, kráľa Herodesa a rímskeho cisára Tiberia. Všetci majú byť vinní zo zmanipulovania súdneho procesu, ktorého výsledkom bol rozsudok smrti ukrižovaním. Obžalovaným bol Ježiš Nazaretský, zvaný aj Kristus.

Podľa Indidisa je dôkazom o nezákonnosti procesu Biblia. Ako píšu Novinky.cz, pre advokáta to nie je prvý pokus právne napadnúť rozsudok smrti nad Kristom. Podobnú žalobu už podal na súde v kenskej metropole Nairobi. Tam však súd skonštatoval, že vo veci nemá žiadnu právomoc.

Ukrižovanie Krista sa odohralo neďaleko Jeruzalema, ktorý je dnes jedným z predmetov izraelsko-arabského sporu, nachádza sa na aktuálnom území Izraela. V Kristovej ére mala však nad územím kontrolu Rímska ríša, ktorá tam delegovala miestodržiteľa Pontia Piláta. Indidis sa zjavne domnieva, že súčasné Taliansko môže brať ako právneho nástupcu Rímskej ríše.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu