Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Počasie ako na hojdačke: 14 stupňov vystrieda mínus 7 a kopec snehu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci sa už mnohí tešia na jar, na príjemné počasie si budú musieť ešte počkať. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa síce v strede týždňa oteplí, ale postupne sa má opäť ochladzovať. Nevyhneme sa ani snehu a dažďu.

Dnes bude oblačno až zamračené. Od juhozápadu sa postupne na viacerých miestach vyskytne sneženie alebo dážď so snehom, na západe Slovenska a miestami aj na juhu stredného Slovenska v polohách do 300 m aj dážď. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať okolo -1 až +5 stupňov. Predpokladané množstvo zrážok/nového snehu: 0 až 6 mm, na západnom a strednom Slovensku miestami do 12 mm/0 až 8 cm, na horách miestami okolo 12 cm.

V utorok v noci bude zamračené s dažďom so snehom alebo dažďom, spočiatku na strednom a východnom Slovensku so snežením. Cez deň sa očakáva premenlivá prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach prehánky. Nočná teplota +3 až -2 stupne, denná teplota 6 až 11, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 4 stupňov.

V stredu k nám začne prúdiť teplý vzduch od juhozápadu. Má byť prevažne malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele, najmä na severe snehové prehánky, cez deň sa bude hranica sneženia postupne zvyšovať na cca 800 metrov. Nočná teplota klesne na 0 až -7, denná vystúpi na 9 až 14, na severe okolo 7 stupňov.

Vo štvrtok bude opäť oblačno až zamračené a treba rátať na viacerých miestach s dažďom, od cca 1200 metrov aj so snežením. Nočná teplota dosiahne 4 až -2, denná 5 až 11 stupňov.

V piatok sa do strednej Európy dostane chladnejší vzduch od severozápadu, ktorý prinesie oblačné až zamračené počasie, na viacerých miestach dážď, alebo dážď so snehom. Nočná teplota klesne na 3 až -3, denná vystúpi na +2 až +7, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 0 stupňov.

Ani začiatok víkendu nebude veľmi optimistický. Podľa SHMÚ v sobotu treba rátať s premenlivou, na severe a východe prevažne veľkou oblačnosťou. Miestami sa vyskytnú snehové prehánky alebo občasné sneženie, a to najmä na severe a východe. Teplomer v noci ukáže iba 0 až -7, cez deň +1 až +6, na severe okolo -1 stupňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu