Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Učitelia zvládli testy z cudzích jazykov, ktoré študujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Až 92 percent učiteľov, ktorí sa v marci 2009 v rámci národného projektu začali učiť cudzie jazyky ako začiatočníci, uspelo v záverečných skúškach.

Do národného projektu Vzdelávanie učiteľov základných škôl v oblasti cudzích jazykov v súvislosti s Koncepciou vyučovania cudzích jazykov v základných a stredných školách sa zapojilo 2 596 pedagógov. V záverečnom testovaní uspelo 2 391 z nich, informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Cieľom testovania bolo zistiť, či učitelia počas ôsmich semestrov vzdelávania dosiahli jazykovú úroveň B2 Spoločného európskeho referenčného rámca. Väčšina učiteľov sa učila angličtinu, otestovali 2 317 pedagógov. Testy z nemčiny robilo 251, z francúzskeho jazyka 14, z ruského jazyka šiesti, španielčiny šiesti a taliančiny dvaja učitelia.

Test preveril všetky komunikačné zručnosti a kompetencie učiteľov v cudzom jazyku, ako počúvanie a čítanie s porozumením, jazykové prostriedky či schopnosť argumentovať pri ústnom prejave.

Národný projekt Vzdelávanie učiteľov základných škôl v oblasti cudzích jazykov v súvislosti s Koncepciou vyučovania cudzích jazykov v základných a stredných školách robí Štátny pedagogický ústav od 16. septembra 2008. V šiestich jazykoch, anglický, nemecký, francúzsky, ruský, španielsky a taliansky jazyk sa vzdelávajú učitelia prvého stupňa a aprobovaní učitelia cudzích jazykov, ktorí vyučujú na základnej škole. V priebehu roku 2013 by malo ukončiť vzdelávanie v týchto jazykoch 2 545 učiteľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu