Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zimu vystrieda teplučko: Bude až 11 stupňov, ale hrozia záplavy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slováci si môžu vydýchnuť. Snehovú nádielku, ktorá nás potrápila minulý týždeň, už zrejme túto zimu nezažijeme. Dočkáme sa aj omnoho príjemnejších teplôt, podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa môžeme tešiť až na jedenásť stupňov.

Dnes - oblačno až zamračené, miestami hmlisto. Na viacerých miestach dážď, od výšky približne 1500 m sneženie. Popoludní by mali zrážky ustať. Najvyššia denná teplota 6 až 11 stupňov, na severe ojedinele okolo 4. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo nuly. Slabý premenlivý, na juhu stredného Slovenska prevažne východný vietor do 4 m/s, v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s.

Utorok oblačno až zamračené, ráno a predpoludním hmlisto. Ojedinele sa vyskytne mrholenie alebo slabý dážď. Nočná teplota 4 až -1 stupňov. Denná teplota 6 až 11, na severe okolo 4 stupňov. Bezvetrie alebo slabý, prevažne severovýchodný vietor.

Streda - od severu sa nad naše územie rozšíri okraj tlakovej výše. Prevažne zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Vo vyšších a ojedinele v stredných aj nižších polohách prevažne polojasno. Na niektorých miestach mrholenie. Denná teplota 5 až 10 stupňov., na severe a pri dlhšietrvajúcej hmle okolo 3 stupňov. Severný až severovýchodný vietor 2 až 6 m/s.

Štvrtok - od severozápadu bude zasahovať do strednej Európy výbežok tlakovej výše. Prevažne polooblačno. Ráno a predpoludním v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 1 až -4 stupne., v dolinách a kotlinách stredného a severného Slovenska miestami okolo -6. Denná teplota 4 až 10 stupňov.

Piatok - jasno až polojasno. Ráno a predpoludním v nižších polohách miestami hmla alebo zamračené. Nočná teplota 0 až -5 stupňov, v horských dolinách a kotlinách miestami aj chladnejšie. Denná teplota 4 až 10 stupňov.

Sobota - od severozápadu bude do karpatskej oblasti prúdiť suchý a studený vzduch. Prevažne polooblačno. Nočná teplota -1 až -7, denná teplota 0 až 6 stupňov.

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pre hmlu a dážď, ktorá platí až do 15.00 hodiny pre všetky kraje. Taktiež vydal hydrologickú výstrahu prvého stupňa pre: Záhorie - Krajný západ, Trnavu, Pezinok, Piešťany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Nové Zámky - sever, Zlaté Moravce, Topoľčany, Levice - západ, Žarnovica, Banská Štiavnica a výstrahu druhého stupňa pre: Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Poltár, Levice - východ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu