Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rekordné meškanie vlakov: Takto dlho čakali na ne cestujúci minulý rok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar,)

BRATISLAVA - Vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) v roku 2012 meškali celkom 1.815.773 minút. Rekordérom spomedzi nich bol InterCity vlak Gerlach, ktorý 19. júla prišiel do cieľovej stanice až o 440 minút neskôr, ako mal naplánované.

"Dôvodom bola nehoda na zastávke Važec, na priecestí so závorami - išlo o zrážku s osobným automobilom," informovala o tom hovorkyňa železničnej spoločnosti Slavomíra Šubrtová.

ZSSK vypravili v minulom roku celkom asi 514 650 vlakov. V priemere tak pripadalo na každú súpravu meškanie menej ako štyri minúty. Spoločnosť pritom vlani splnila limit, ktorý jej vyplýva zo Zmluvy o dopravných službách vo verejnom záujme. Podľa nej môže viac ako päť minút meškať maximálne šesť zo sto vypravených vlakov. V roku 2012 pritom bez meškania do stanice dorazilo 94,19 percenta vypravených vlakov.

Najviac si vlani počkali cestujúci zrýchlených a osobných vlakov, a to 763.740 minút. Vnútroštátne rýchliky "nazbierali" po ceste 140.907 minút. "Najväčší podiel (58,51 percenta) na meškaní vlakov za rok 2012 mali zvláštne, respektíve cudzie vplyvy, ktoré ZSSK nemôže ovplyvniť - nehody na priecestiach, počasie, prírodné živly," doplnila Šubrtová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu