Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Sneženie a zase sneženie: V nedeľu nastane vytúžené oteplenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Túto zimu Slovensko zasypáva naozaj bohatá snehová nádielka. Mnohí jej už majú plné zuby a nevedia sa dočkať jari. Príjemnejšie teploty by sa mali dostaviť už tento víkend. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu niekde vystúpia na osem stupňov.

Dnes k nám od juhu začne prúdiť teplý vzduch. Bude prevažne zamračené so snežením. Najvyššia denná teplota -4 až 2 stupne. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -7 stupňov. Prevažne severný vietor 2 až 6 m/s. Predpokladané množstvo zrážok/nového snehu: 1 až 7 mm / 2 až 11 cm.

V sobotu bude pokračovať prúdenie teplého a vlhkého vzduchu na naše územie. Oblačno až zamračené a na mnohých miestach sneženie alebo dážď so snehom, cez deň na východe väčšinou dážď. Miestami, najmä na strednom Slovensku, budú zrážky aj intenzívne. Denná teplota 0 až +5 stupňov. Juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s, na horách čerstvý až prudký vietor.

V nedeľu má byť oblačno až zamračené, hmlisto. Cez deň sa na mnohých miestach vyskytne dážď, na horách sa hranica sneženia bude zvyšovať na cca 1400 m. Denná teplota 1 až 6 stupňov, na juhovýchode miestami okolo 8 stupňov. Fúkať bude východný až juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s, na západe miestami v nárazoch okolo 15 m/s, na horách čerstvý až prudký vietor.

SHMÚ zároveň vydal výstrahu pre intenzívne sneženie a tvorbu snehových jazykov a závejov, ktorá platí pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky a Žilinský kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu