Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rakúsko zápasí so snehom: Množstvo nehôd si vyžiadalo dve obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Husté sneženie dnes spôsobilo na cestách v Dolnom Rakúsku množstvo nehôd a problémov a vyžiadalo si doteraz dvoch mŕtvych a niekoľko zranených. Dnes o tom informoval službukonajúci dôstojník dolnorakúskej polície. Medzi obeťami ani zranenými nie sú slovenskí občania. Ako dodal, hraničný priechod Berg so Slovenskom nie je uzavretý.

Hasiči doteraz uvoľnili 66 zapadnutých automobilov, troch ľudí museli z vrakov áut vyrezať. Viaceré horské cesty sú zjazdné len so snehovými reťazami. Na diaľniciach došlo k obmedzeniam v premávke, ale veľký dopravný chaos počasie nespôsobilo, keďže cez víkend je premávka slabšia.

Na viedenskom okruhu A21 a západnej diaľnici A1 boli krátkodobé problémy kvôli uviaznutým kamiónom. Dopravné nehody na diaľniciach A1, A4 a A22 viedli k zápcham. Zatiaľ nie sú k dispozícii informácie o vážnych zraneniach a situácia sa medzitým zlepšila, uviedla agentúra APA.

Do čistenia ciest a posypu zapojili cestári v Dolnom Rakúsku 1300 ľudí, ktorí mali k dispozícii 350 vlastných i prenajatých vozidiel a doplnili zásoby cestárskej soli.

Dopoludnia malo menšie problémy viedenské letisko Schwechat, kde zrušili osem letov spoločnosoti AUA. Prevádzka letiska však nie je obmedzená, povedal pre agentúru APA jeho hovorca Peter Kleemann.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu