Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košické prostitútky sa ponúkajú pred školou: Chcú ich vyhnať kamerou!

Prostitútky majú svojich pasákov Zobraziť galériu (14)
Prostitútky majú svojich pasákov (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Už toho majú dosť ! Prostitútky už roky znepríjemňujú život obyvateľom v blízkosti košickej železničnej stanici a v blízkych uličkách. Dennodenne sa na ich „ponúkanie“ musia dívať a tak im došla trpezlivosť. Magistrát a mestských poslancov zaplavili rozhorčenými listami.

Kritická situácia nastala keď sa oplotil  Mestský park, kde  kňažky lásky, často prevádzkovali predajný sex. Presťahovali sa tak bližšie k centru na Svätoplukovú ulicu, kde je stredná škola a hotel. Ľahké devy, väčšinou rómskeho pôvodu  sa ponúkajú pred očami študentovi od rána do večera. „Dostal som podnet od rozhorčenej obyvateľky a tak som si to išiel preveriť,“ hovorí poslanec Mestského zastupiteľstva Miloš Ihnát. „Prostitútky postávajú na ulici celý deň a zákazníkom erotické služby poskytujú v priľahlých uliciach. To je opovážlivosť,“ je rozhorčený. Prostitútky sú najmä z Lunika IX. a k stanici a na priľahlé uličky chodia v skupinkách. Každá skupina má svojho pasáka. Keď policajti jednu vyhodia, ihneď ju nahradí druhá. „Preto je nemožné zistiť ich počet,“ dodáva Ihnát.

Prostitúcia síce nie je trestná, ale ľahké devy môžu byť vyvedené z priestoru a pokutované, za budenie verejného pohoršenia a výtržníctvo. Aby však boli kontroly účinné, musí byť priestor pravidelne monitorovaný. „Samotné policajné hliadky nestačia. Preto som požiadal starostu Starého mesta Ľubomíra Gregu a poslanca slovenského parlamentu Otta Brixiho, aby v tejto veci pomohli. A tak môžem potvrdiť, že už v dohľadnej dobe bude inkriminovaný priestor monitorovaný kamerou a tak budú môcť mestskí policajti promptne zasiahnuť,“ je presvedčený Ihnát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu