Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál u košických rybárov: Tajomník vraj spreneveril peniaze za členské

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Cap záhradníkom? V košickej organizácií rybárskeho zväzu to už dlhšie vrie ! Nespokojní členovia už dlhšie poukazujú na čudné hospodárenie a obviňujú priamo bývalého predsedu, terajšieho tajomníka Rudolfa Harvánka (70). Ten ešte v rokoch 2002 až 2010 bol prezidentom i celoslovenského rybárskeho zväzu. Za pravdu im momentálne dáva aj polícia, ktorá Harvánka, včera obvinila zo zločinu sprenevery.

 

"Od roku 2008 do roku 2011 z peňazí, ktoré organizácia získala z predaja členských známok, nezaúčtoval sumu viac ako 30.600 eur a použil ich pre vlastnú potrebu. Svojím konaním takto organizáciu ochudobnil a spôsobil uvedenú škodu. V prípade dokázania viny, mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

To potešilo mnohých košických rybárov, ktorí na protest starému vedeniu, vytvorili pred niekoľkými mesiacmi vlastnú organizáciu a na svojej webovej stránke poukazujú na až neuveriteľné údajné „bačovanie“ starého výboru. Okrem iného tvrdia, že len za minulý rok je objem financii, ktoré nesedia, priblížne 115 tisíc eur. „Polícia zatiaľ urobila dobrú prácu, ale je to len vrchol ľadovca. Je to len začiatok, pretože sú tu i ďalšie podozrenia z finančných únikov a iných manipulácií. Nechceme však dopredu predbiehať,“ hovorí jeden z oponentov rybár Štefan Kopčo.

Práve v týchto dňoch sa konajú jednotlivé obvodné členské schôdze, z ktorých majú vzísť delegáti a práve tí budú voliť nových funkcionárov zväzu na mestskej konferencii. A nehrá sa o fazuľky. Košický rybársky zväz totiž  patrí so 6 tisíc členmi, medzi najväčšie na Slovensku.  Samotný R. Harvánek všetky obvinenia odmieta a považuje ich za vykonštruované: „Sú to absolútne krivé obvinenia. Je to zmanipulované a načasované tak, aby sa ma zbavili. Aj auditorka skonštatovala, že od roku 200á je všetko v poriadku a žiadne peniaze nechýbajú. Obvinenie totiž prišlo práve v čase konania členských schôdzi. Budem to riešiť a brániť sa so svojim právnikom,“ bráni sa. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu