Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Petržalke otvorili nový zimný štadión za 4 milióny eur

Nový zimný štadión v Petržalke Zobraziť galériu (6)
Nový zimný štadión v Petržalke (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bratislavská Petržalka má nový zimný štadión. Vyrástol na ulici Marie Curie Sklodowskej v Ovsišti a dnes popoludní ho slávnostným vhodením buly a prestrihnutím pásky otvoril prezident Ivan Gašparovič. Verejnosť sa na ľadovej ploche môže dnes aj v sobotu (2.2.) korčuľovať zadarmo.

Štadión postavili za 4 milióny eur. Má hokejovú plochu s  rozmermi 56 krát 26,5 metra, deväť veľkokapacitných šatní a hala s oblúkovou konštrukciou je špecifická vďaka technológii chladenia. "Máme jednu z najmodernejších technológii, ktorú momentálne používajú len tri alebo štyri štadióny na svete. Ešte je teda akoby v skúšobnej prevádzke," priblížil prezident HC Petržalka 2010 Lukáš Machala. Technológia podľa jeho slov umožňuje vyrábať plnohodnotnú ľadovú plochu počas celého roka a štadión tak najbližšie tri roky nebudú rozmrazovať.

Nový zimný štadión v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Hala bude určená pre profesionálnych športovcov aj verejnosť. Tej zatiaľ vyčlenili štyri hodiny týždenne. Machala sľubuje, že hodiny rozšíria, ak o to bude záujem. "Máme veľký dopyt aj zo strany amatérskych hokejových družstiev. Ten je asi trojnásobný, ako je kapacita haly," podotkol. Starosta Petržalky Vladimír Bajan zase hovorí, že na štadióne chcú rozvíjať aj detský a ženský hokej a priestor by mali podľa neho využívať aj základné školy.

Nový zimný štadión v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Budeme sa snažiť presvedčiť našich riaditeľov škôl, že existuje nielen klasická telesná výchova, ale aj nové trendy. Deti by mali mať komplexného športového ducha," myslí si. Cenu za korčuľovanie podľa Machalu ešte neurčili, Bratislavčania aj Petržalčania však budú chodiť na štadión lacnejšie. Vstupné bude pre Petržalčanov nižšie o 15 percent a pre držiteľov mestskej karty o 10 percent.

Nový zimný štadión v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

S otvorením štadiónu mierne meškali. Ešte vlani v septembri avizoval investor, že otvorenie bude najneskôr na Mikuláša 6. decembra. Už vtedy mali sklz šesť týždňov. Dôvodom zdržania boli komplikácie pri subdodávkach, zmena technológie aj vytvorenie náročnej konštrukcie haly, vysvetlil dnes Martin Pinček zo spoločnosti Builder. Cena sa tiež vyšplhala na sumu o 500.000 eur vyššiu, ako sa predpokladalo. Na štadióne by malo ešte pribudnúť veľké multifunkčné fitness centrum, špeciálny hokejový trenažér a tiež tribúna, zrejme pre 200 až 250 ľudí, ktorá tam dnes chýba. Presnú kapacitu však ešte nemajú schválenú.

Nový zimný štadión v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Na štadióne je dnes pre Petržalčanov pripravený program. Deti môžu súťažiť v streľbe na bránky, v slalome s pukom, absolvovať hokejový kvíz či snažiť sa byť najrýchlejším korčuliarom. Čaká na nich aj diskotéka na ľade s maskami, ktorá potrvá do 19.00 h. Podobný program bude na štadióne aj v sobotu (2.2.), pre verejnosť bude otvorený od 10.00 do 17.45 h. V nedeľu (3.2.) si už za verejné korčuľovanie Petržalčania zaplatia.

Nový zimný štadión v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu