Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Frešo podpísal obžalobu na prezidenta, ako župan ho musel vítať!

Povinné stretnutie prebiehalo chladno.
Povinné stretnutie prebiehalo chladno. (Zdroj: BSK)

BRATISLAVA - Bratislavský župan Pavol Frešo a prezident republiky Ivan Gašparovič sa stretli zoči-voči na bratislavskom veľtrhu. Vyžadovali si to ich pracovné povinnosti. Frešo ako predseda SDKÚ pritom podpísal návrh obžaloby prezidenta kvôli kauze Jozefa Čentéša.

Bratislavská župa je tradičným partnerom veľtrhu a má na ňom hneď niekoľko stánkov. Pavol Frešo sa preto osobnému stretnutiu s Ivanom Gašparovičom nevyhol. Podľa očitých svedkov bolo stretnutie oboch politikov veľmi chladné a prebehlo v odmeranej atmosfére. Nečudo, keďže Frešo ako opozičný poslanec chce prezidenta hnať pred Ústavný súd SR. "Samozrejme, že som ho privítal, ako župan prezidenta. Debatovali sme o expozícií," komentoval stretnutie Frešo. Diskusií o Čentéšovi, či obžalobe proti prezidentovi sa vyhli. "Ani som to nečakal," dodal šéf SDKÚ. "Pôdou na takéto diskusie je parlament, očakával by som, že sa prezident vyjadrí tam," zdôraznil. Svoje pôsobenie na bratislavskej župe a v parlamente Frešo vníma oddelene. "Každý máme za sebou určitú skupinu voličov, ktorých záujmy zastupujeme," povedal na margo prezidentovej prítomnosti. Frešo sa s prezidentom v rámci veľtru stretol dva razy.

Pred časom ako opozičný poslanec podpísal návrh na obžalobu prezidenta pred ústavným súdom. Prezident podľa opozície porušil ústavu, keď odmietol vymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora napriek tomu, že parlament ho v tajnom hlasovaní zvolil. Prípadnú obžalobu prezidenta musí schváliť parlament ústavnou väčšinou, teda najmenej deväťdesiatimi hlasmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu