Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exhovorkyňa Smeru dostala biznis v obrane: Prieskumom, potvrdil riaditeľ!

Rýsová sa nedávno preslávila aj vtipnými vianočnými pozdravmi. Zobraziť galériu (2)
Rýsová sa nedávno preslávila aj vtipnými vianočnými pozdravmi. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Bývalá hovorkyňa strany Smer Katarína Klížanová-Rýsová bude poskytovať mediálne služby pre Bytovú agentúru rezortu ministerstva obrany (BARMO). Riaditeľ agentúry Ľubomír Slovák Topkám potvrdil, že Rýsovej agentúra dostala zákazku za 11 520 eur bez verejnej súťaže.

O novej zákazke pre bývalú hovorkyňu Smeru informovala blogerka Miroslava Kernová. Podľa zmluvy zverejnenej na Centrálnom registri zmlúv má Rýsovej agentúra A+K poskytovať mediálny monitoring za osemsto eur mesačne bez DPH. Zmluva agentúre vymedzuje metódy práce a kľúčové slová, ktoré má pri monitorovaní médií vyhľadávať. V skratke to znamená, že pracovníci agentúry každý deň prezrú medializované informácie a sústredia sa na vyhľadávanie kľúčových slov súvisiacich s Bytovou agentúrou rezortu ministerstva obrany (BARMO).

Zaujímavé však je, že Rýsovej agentúra získala zákazku priamym zadaním. "Spoločnosť bola oslovená BARMO na poskytovanie služieb, predpokladám, že to bolo vzhľadom na jej referencie," povedala Topkám Rýsová, konateľka spoločnosti. Potvrdil to aj šéf BARMO Ľubomír Slovák. "Urobili sme prieskum trhu. Spomedzi troch firiem sme oslovili tú, ktorá ponúkla najnižšiu cenu," uviedol Slovák. Prácu pre BARMO nebude Rýsová vykonávať osobne. Ako povedala, jej agentúra má aj zamestnancov, Rýsová ako konateľka bude mať na starosti len výsledný produkt, ktorý každý deň zašle na e-mailovú adresu BARMO. Ministerstvo obrany na udalosť reagovalo strohým vyhlásením, že BARMO je samostatná agentúra, za ktorú rozhoduje jej riaditeľ.

Kližanová-Rýsová pôsobila ako hovorkyňa strany Smer-SD počas prvej vlády Roberta Fica. V tom čase sa preslávila aj posielaním vtipných "péefiek". Od roku 2009 je aj asistentkou smeráckeho europoslanca Borisa Zalu.

"Nikdy som nebola zamestnancom a ani členom žiadnej politickej strany. Fakt, že som niekedy v minulosti poskytovala svoje služby jednej z politických strán na Slovensku, predsa nemôže byť dôvodom na to, aby  moja spoločnosť musela prestať podnikať," bráni sa Rýsová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu