Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť v Košiciach: Pacientka (†30) zomrela na vzácne ochorenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – V Košiciach zomrela minulý týždeň žena (†30) na následky ťažkého akútneho respiračného ochorenia, nazývaného SARI. Informoval o tom košický Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ).

 Úmrtie zo 4. februára pacientky hlásil okres Košice III. Jana Seligová z odboru epidemiológie RÚVZ Košice dnes uviedla, že u pacientky nebol izolovaný vírus chrípky. "Znamená to, že toto ochorenie nespôsobil vírus chrípky," vysvetlila.

Hovorkyňa košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Ladislava Šustová potvrdila, že pacientka zomrela na nemocničnom Oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny na Rastislavovej ulici. "Bolo tam podozrenie na chrípkovú pneumóniu, laboratórne výsledky sme ešte nedostali," uviedla.

Výskyt zriedkavého ochorenia SARI zaznamenali v Košickom kraji ešte u ženy (61) z okresu Košice II. Celkovo v minulom týždni zaznamenali v Košickom kraji 14.292 akútnych respiračných ochorení, čo predstavuje oproti predchádzajúcemu týždňu pokles o 22 prípadov. Podľa Seligovej je zrejme vrchol chorobnosti v tomto období už za nami. "Počet ochorení klesá v Košickom kraji aj v okresoch Košice. Keďže budú na budúci týždeň (jarné školské) prázdniny, predpokladáme, že ten počet ochorení bude aj ďalej nižší," povedala.

Z dôvodu chorobnosti nad 30 percent v Košickom kraji malo v minulom týždni chrípkové prázdniny 39 materských škôlok (najviac v okrese Rožňava - 10, Košice okolie - 8 a Košice I - 7), 31 základných škôl (Košice okolie - 6 a Košice I - 5) a tri stredné školy (Košice I, Košice II a Rožňava).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu