Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tragická smrť Jarmily (†42) a Jozefa (†32) pred Silvestrom: Osudové priecestie!

Jarmila spolu s druhom zahynula v tomto vraku Zobraziť galériu (6)
Jarmila spolu s druhom zahynula v tomto vraku (Zdroj: plesivec.sk, Facebook)

ROŽŇAVA – Netrpezlivosť, či chybné závory? So smútkom v očiach budú na tohtoročné sviatky spomínať rodiny Jarmily (†42) a jej druha Jozefa (†32), ktorí v sobotu tragicky zahynuli pri zrážke s rýchlikom. Milencom v osudný deň za obcou Plešivec skrížili cestu železničné závory. Jozef, ktorý sedel za volantom, sa ich rozhodol obísť aj napriek tomu, že svietila výstražná signalizácia a boli spustené závory. Nanešťastie však práve v tej chvíli priecestím prechádzal rýchlik, ktorý auto s Jarmilou a Jozefom doslova zošrotoval. Milenci nemali šancu prežiť.

K nehode došlo len dva dni pre Silvestrom okolo 14:40. „Na železničnom priecestí došlo k zrážke vlaku s osobným motorovým zn.  Škoda Octavia, ktoré viedol 32-ročný vodič z obce Gemerská Poloma,“ uviedla vtedy košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová. V aute okrem Jozefa sedela aj jeho družka Jarmila, ktorá spolu s ním po zrážke zahynula. „Pri dopravnej nehode vodič a jeho 42-ročná spolujazdkyňa utrpeli zranenia, ktorým na mieste zrážky podľahli,“ dodala Mesárová.

Tragická smrť Jarmily (†42)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: plesivec.sk, Facebook)

Prečo Jozef vchádzal na železničné priecestie aj keď boli závory spustené, ostáva záhadou. Objavujú sa však špekulácie, že mohlo ísť o poruchu na priecestí. Miestni obyvatelia tvrdia, že je problémové a aj v osudný deň na ňom vykonávali opravu. Po oprave si vraj viacerí všimli, že fungovanie priecestia je nesprávne nastavené, no poruchu nanešťastie nik neohlásil.  Železnice naopak poruchu vylučujú a tvrdia, že závory, ako aj signalizačné zariadenie boli v poriadku.

Tragická smrť Jarmily (†42)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: plesivec.sk, Facebook)

Viac svetla do prípadu zrejme vnesie až ďalšie vyšetrovanie polície, ktorá už v súvislosti s tragickou nehodou začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu