Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zamrznuté české cesty spôsobujú hromadné havárie, pripravili o život kamionistu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Pri obci Zakřany v okrese Brno sa dnes ráno pri hromadnej nehode zrazilo desať áut. Na Morave prší a tvorí sa námraza, ktorá môže aj za túto hromadnú haváriu, inforovala webová stránka novinky.cz.

Šmykľavá vozovka je tiež na diaľnici D1 medzi 218. a 272. kilometrom, teda od Rousínova po Kroměříž. Na D1 zomrel ráno vodič kamióna, ktorý zišiel do priekopy. Poľadovica je i na celej diaľnici D2 od Brna až po hranice so Slovenskom.

V ľavom pruhu diaľnice D2 nabúralo na 26. kilometri osobné auto do zvodidiel. Väčšina diaľnice je pokrytá námrazou. Pri obci Staříč v okrese Frýdek Místek na ceste R56 sa stala pred 08.00 h hromadná nehoda deviatich áut.  Doprava mala byť obmedzená do 10.00 h, uviedli novinky.cz.

Meteorológovia pred námrazou varovali, výstraha platila do desiatej hodiny.

Medzi treťou a štvrtou hodinou začal padať na Vysočine pri teplotách pod nulou namŕzajúci dážď a aj keď do terénu vyrazilo všetkých 120 sypačov, nestihli byť všade, kde mali vodiči problémy. Zrážky sa postupne presúvajú smerom na východ a teploty stúpajú, takže situácia sa lepší. Nebezpečenstvo námrazy stále ešte

V kraji Vysočina sa stalo od skorého rána už niekoľko nehôd, väčšinou s minimálnymi dôsledkami na zdraví. Tragickou výnimkou je však smrť Nemca (56), vodiča kamióna, ktorý zišiel na nájazde k čerpacej stanici na 112. kilometri v smere do Brna do priekopy. Náraz do stožiaru zdemoloval kabínu, v ktorej muž zomrel. Pri nehode sa vysypal náklad.

Námraza sa tvorí aj na niektorých cestách v okresoch Kroměříž a Prachatice. Cesty sú šmykľavé takisto v západných Čechách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu